30 yılı aşkın tecrübesiyle hem denizcilik endüstrisinin farklı alanlarında hem de dünya çapında hizmet veren AVS Global, çıtayı her geçen gün yükseltiyor. Sektördeki ilk yıllarında lokal bir tedarikçi iken, önce bölgesel, sonra ulusal ve yakın geçmişten itibaren de küresel tedarikçi konumuna erişen AVS Global, 100 ülkede 1400’den fazla limanda gemilere global supply ve catering hizmeti veriyor. Diğer taraftan AVS Global Ship Supply and Management S.A çatısı altındaki AVS Marine Technology ile denizcilik sektörünün bilişim ihtiyacına da kökten çözümler üretiliyor.

Genç ve dinamik bir firma Genç ve dinamik bir firma

Yılların emeği, birikimi ve tecrübesi neticesinde bugün geldikleri noktada, sadece Türk armatörlerine değil, dünya armatörlerine ve gemi yönetim firmalarına servis sunabiliyor olmanın haklı gururunu yaşıyorlar. AVS Global Ship Supply and Management S.A çatısı altındaki AVS Marine Technology’nin sunmuş olduğu hizmetler hakkında bilgi almak üzere firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahit Şimşek ile bir araya geliyoruz. AVS Global çatısı altındaki AVS Marine Technology’nin sunmuş olduğu hizmetlerden bahseder misiniz? Denizcilik sektöründe artık her şey teknolojiyle doğru orantılı ilerliyor. Siz, kendi servislerinizi ne kadar adapte edebiliyorsanız o kadar iyi bir firma oluyorsunuz. Biz de bu anlamda bir departman yarattık. Bu departman içerisinde de telekomünikasyon, denizcilik yazılımları, sattelliet comminication gibi ürünler üretmeye başladık. Aynı zamanda da kendi müşterilerimize IT hizmetleri vermeye başladık. Gemilerin A’dan Z’ye IT ile alakalı bütün teknik desteklerini sağlıyoruz. Şu anda yazılım uzmanlarından IT teknikerlerine kadar IT departmanımızda 17 kişi var. Her türden bilişimle alakalı uzman çalıştırıyoruz. Bu bağlamda Türkiye’de en büyük ekibe sahibiz.

8 AYDA 225 GEMİYE ULAŞTIK

AVS Marine Technology uydu haberleşme, yazılım ve IT support olarak üç saç ayağı üzerinde duruyor. Bu sac ayağını ve kullanıcıya sağlamış olduğu avantajları anlatır mısınız? Çok yeni bir firmayız. Yeni olmamıza rağmen iyi bir ivme yakaladık. İngiliz bir firmayla projelerimizi ortak yürütüyoruz.  Onlarla bir senedir iş ortaklığımız var. Hizmetlerimizi 8 ay gibi kısa bir sürede 225 gemiye ulaştırabildik. Avantajları noktasına gelirsek; ilk avantajımız fiyat. Kar tarafını çok düşünmüyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için son derece önemli. Oldukça rağbet gören SeaHub, bir gemi yönetim programı ve armatörlere hitap ediyor. Gemilerde inanılmaz evrak işleri oluyor. Ofiste bu evrakın bir kopyasının olması lazım. Aradaki dosya transferi işini bizim programımızla ortadan kaldırıyoruz. Kâğıtsız işlem yapılmaya geçilmiş oluyor. Class NK onaylı bir program. İnsan hataları da bu programla ortadan kaldırılıyor. Formlardaki hatalara programımız sayesinde son verilmiş oluyor. İnsan kaynaklı hataların önüne geçmeye çalışıyoruz. Bir gemici, form doldururken programımız o kişiye otomatik olarak hata olduğunda uyarı veriyor. Türkiye’de programı kullanan 170 gemi, 30 armatör mevcut. SeaHub, gemilerdeki planlı bakım denilen işler, sistemdeki bütün kayıtlar bu programla tutulmuş oluyor. Bu program sayesinde daha önce tutulan kayıtlar görülebiliyor. Bu yazılım içinde sürekli geliştirme halindeyiz. Yakın bir zamanda sadece bilgisayarlarda değil, telefon ve tabletlerde kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz.

DÜNYA ÜZERİNDE 25 BİN KULLANICI

Yazılım dışında Uydu Haberleşme ve Telekomünikasyon departmanız mevcut. Uydu Haberleşme departmanında küresel-bölgesel data ve ses çözümleri sunuyoruz. Müşterilerimize ekipman ve airtime konusunda hizmetler veriyoruz. Telekomünikasyon departmanında Sim4crew adı altında bir sim kart ürettik. Tamamen bize özel bir üründür. Denizcilikte şöyle bir kural vardır; denizcilerimiz nereye gitmişse o ülkenin en ekonomik ve geçerli sim kartını alarak kullanırlar. Bizim de aklımıza bir fikir geldi ve neden tüm dünyayı kapsayan bir sim kart üretmiyoruz dedik. Bu kart üzerinden isterseniz sesli görüşme isterseniz internet kullanabiliyorsunuz. Dünya üzerinde 25 bin kullanıcımız mevcut. Bu sim kartlarımızı 45 gün geçerli kılarak denizcilerimize kolaylık sunduk.

VESTRA PAZARLAMA ROBOTUNU, DÜNYA LİMANLARINDAKİ TEDARİKÇİLERE SUNACAĞIZ

Öte yandan Vestra Pazarlama Robotumuz ise AVS’nin yaptığı işi tek elde yapıyor. Bu robot seçmiş olduğumuz dünya limanlarını tarıyor. Taramada bulduğu limanlara karşılama mesajı atıyor. Sonrasında onların bir ihtiyacı olup olmadığını soruyor. Kaptanlarla otomatik olarak iletişime geçiyor. Kaptan cevap verdiği anda arkadaşlarımız devreye giriyor ve kaptanlardan sipariş alıyor. Vestra Pazarlama Robotu üzerinde de geliştirmeler yapmaya başlıyoruz. Vestra Pazarlama Robotun kendi bünyesinde 40 bin gemi ve erişimi mevcut ve iki buçuk yıldır kullanıyoruz. İlerleyen zamanlarda dünya limanlarındaki tedarikçilere de Vestra Pazarlama Robotunu sunmayı hedefliyoruz. Biz, bütün dünyayı kapsıyoruz.

UZAK ROTALARDA KOTASIZ, SINIRSIZ İNTERNET HİZMETİ

Denizcilik sektörünün Bilişim ihtiyacı noktasında neler söylemek istersiniz? Açıkçası gemiler yeni yeni internete kavuştu. Artık kotasız, sınırsız internet mantığına geçiliyor. Karada buna 10 senede geçtik ancak gemilerde bu işe son 2-3 yılda başlandı. Bu işin geleceğinde de tamamen dijitalleşme var. Dijitalleşmeyi kendi filolarına uygulayan firmalar ciddi bir avantaj sağlıyor. Yakıt oranını yüzde 7’ye düşüren bir filoyu düşünün. Bu, çok ciddi bir fiyat avantajı sağlıyor.

7DENİZ/ TURKMARİNEWS ÖZEL