Dünyadan

ABD ve İngiltere Husi hedeflerine saldırı düzenledi

ABD ve İngiltere, Yemen'deki Husi bölgelerine yeni saldırılar başlattı ve ABD'nin ağır yük gemisine başarılı bir saldırı yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Abone Ol

ABD Merkez Komutanlığı, Husi kontrolündeki Yemen'de füze sistemleri ve fırlatıcılar, hava savunma sistemleri, radarlar ve derin gömülü silah depolama tesislerinin de aralarında bulunduğu sekiz hedefe saldırı başlatıldığını söyledi.

Refah Muhafızı Operasyonu kapsamındaki saldırılar Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın desteğiyle gerçekleştirildi.

Husi milisleri, 11 Ocak'ta ilk saldırıların başlatılmasından bu yana, Güney Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırı girişimlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Bu saldırılar arasında ABD'ye ait iki gemi yük gemisi Gibraltar Eagle ve Picardy Eagle'a yönelik iki füze ve insansız hava sistemi saldırısı da yer alıyor. Ayrıca ABD'nin kimyasal tankeri Chem Ranger'a iki gemisavar balistik füzeyle vurulma girişiminde bulunuldu ancak her ikisi de hedefi ıskaladı.

Husi milisleri, araba taşıyıcısı Galaxy Leader'ı kaçırdıkları geçen yıl kasım ayı ortasından bu yana bölgedeki ticari gemilere 30'dan fazla saldırı düzenledi.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı şunları ifade etti: "Amacımız Kızıldeniz'de gerilimi azaltmak ve istikrarı yeniden tesis etmek olmaya devam ediyor, ancak Husi liderlerine uyarımızı yineleyelim: Devam eden tehditler karşısında dünyanın en kritik su yolları."

Bu arada ABD Deniz Kuvvetleri, Husilerin Seabulk'a ait ABD bayraklı ağır yük gemisi Ocean Jazz'a saldırdıkları yönündeki iddiasını yalanladı.

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı, gemiye başarılı bir saldırı yapıldığı yönündeki raporları "açıkça yanlış" olarak nitelendirdi. " NAVCENT, güvenli geçişi boyunca M/V Ocean Jazz ile sürekli iletişimi sürdürdü" dedi.