75 yıldır Karaköyʹde hizmet veren balık pazarı, yapılan yıkımın ardından yenilenen binasında İstanbullulara hizmet vermeye başladı.
Karaköyʹde 75 yıldır varlığını sürdüren balık pazarı, yapılan yıkımın ardından yenilenen binasında İstanbullulara hizmet vermeye başladı.
Yeni binasında 25 iş yeriyle faaliyete geçen balık pazarında, girişi yapılan balıkların kontrolleri gerçekleştirilerek, taze ürünlerin daha sağlıklı şartlar altında satışına başlandı.
Balıkçı Samet Varyemez, vatandaşların pazarın yeniden yapıldığını bilmediğini belirterek, ʹʹBurası daha önce yıkıldı. Şu an herkes, yıkıldığını sanıyor ama artık çok daha iyi şekilde hizmet veriyoruzʹʹ dedi.
Hijyen ve güvenliğe önem verilen pazar, 24 saat güvenlik kameralarıyla izleniyor.
Öte yandan, Galata Köprüsü üzerine ʹʹTarihi Karaköy Balık Pazarı Hizmete Açılmıştırʹʹ yazılı pankart asıldı.
7DENİZ