Nakit alıcısı GMS, bu hafta sektör genelinde, Bangladeş ve Pakistan'ın zıt kutuplarında süregelen ve felaketle sonuçlanan durumun, geleneksel olarak daha yavaş geçen yaz/muson aylarının başlangıcıyla birleştiğinde, Hindistan alt kıtasındaki gemi geri dönüşüm piyasalarını giderek daha da sıkışık bir hale getirdiğini bildirdi.

Hindistan da son seçim sonuçlarının etkisiyle karışık bir durumdayken, Türkiye kendilerine doğru gelen tonaj işaretlerini bekliyor.

GMS'den yapılan açıklamada, "Böyle bir değer kaybının doğal bir yan ürünü olarak, her hafta alt kıta limanlarına gelen ünitelerin sayısı giderek azalıyor; Pakistan'da ise durum yine sıfıra indi. Aslında, sektör şaşırtıcı bir şekilde hem Hindistan'dan (ve hatta bir dereceye kadar Bangladeş'ten) doğru üniteler için iyi fiyatlar görmeye başlasa da; tercih edilmeyen, kötü inşa edilmiş veya bakımı şüpheli tonajlar büyük ölçüde göz ardı ediliyor" denildi.

Bu durum, küresel gemi geri dönüşüm endüstrisinin 'fakirken seçici' olan kararsız durumunu daha da vurguluyor. 

GMS'den yapılan açıklamanın devamı şöyle: 
"Hindistan borsası da Başbakan Modi'nin BJP'sinin Parlamento'da çoğunluğu sağlayamadığını açıklamasının ardından kısa bir çöküş yaşadıktan sonra yeniden ayağa kalkıyor. Yine de, piyasadaki genel güvenin yüksek kalması ve sadece yakın altyapı projeleri ve ekonomik teşvik önlemleri değil, aynı zamanda Hindistan'ın yaklaşan bütçesinin temmuz ayının üçüncü haftasında açıklanacak olması ve söz konusu projelerin zaman çizelgesinin daha sonra netleşecek olması nedeniyle bu kayıplar kısa sürede telafi edildi.

Çin, Tayvan’a ait balıkçı teknesine el koydu Çin, Tayvan’a ait balıkçı teknesine el koydu

Bölgedeki seferlerin artması ihtimali, ticaret gemilerinin Kızıldeniz'i tamamen bypass etmesine (bölgede topyekûn bir savaşın patlak vermesi halinde) neden olabilir ve bu da dünya vatandaşları için daha büyük bir felaket yaratacak daha büyük bir küresel enflasyona yol açabilir. Bunu zaman gösterecek"

Editör: Haber Merkezi