Dünyadan

Shenzhen ve Panama kardeş liman anlaşması imzaladı

Shenzhen Liman İdaresi ve Panama Denizcilik İdaresi (AMP), Kardeş Liman İlişkisi kurulmasını öngören bir iş birliği anlaşması imzaladı.

Abone Ol

Anlaşma, sürdürülebilir denizcilik gelişimini güçlendirmeyi ve lojistik sektöründe, liman yönetiminde ve bilgi paylaşımında rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor.

Anlaşmanın imzalanması 27 Eylül Cuma günü her iki ülkenin yetkilileri arasında sanal ortamda gerçekleşti ve Panama'nın Çin'in en gelişmiş ve teknolojik açıdan yenilikçi şehirlerinden biri olan Shenzhen'in en iyi uygulamalarından ders almasını sağlayacak bir taahhüde imza attılar.

Çin, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra Panama Kanalı'nın en büyük ikinci kullanıcısı konumunda.

AMP'den Sorumlu Yönetici Yardımcısı Alexander De Gracia'ya göre bu ittifak liman tesislerinin planlanması, inşası ve yönetimi gibi kritik hususların yanı sıra çevre koruma ve bilgi teknolojisindeki ilerlemeleri de geliştirecek.

Bilgi paylaşımı, liman tesislerinin planlanması ve inşası, liman tesislerinin işletilmesi ve yönetimi, liman çevre koruması ve bilgi teknolojisi, liman eğitimi/öğretimi, liman güvenliği, seyrüsefer yardımcıları, hidrografik ve kartografik hizmetleri kapsayacak.

AMP'nin limanlar ve yardımcı hizmetler direktörü Max Florez, bu işbirliğinin sadece liman yönetiminde bilgi aktarımını kolaylaştırmakla kalmayacağını, aynı zamanda Panama'daki denizcilik sektörü operasyonlarını optimize edebilecek teknolojik yeniliklere erişim sağlayacağını açıkladı.

 Panama için bu anlaşma, kendisini dünya çapında bir lojistik merkezi olarak konumlandırmak için önemli bir fırsat anlamına geliyor. Gelişen teknolojik ve ekonomik kalkınmasıyla tanınan Shenzhen, büyük şirketlere ev sahipliği yapmanın yanı sıra Çin ihracatının ve yatırımlarının genişlemesinde kilit bir oyuncu oldu.

Çince, İspanyolca ve İngilizce olarak imzalanan anlaşma hemen yürürlüğe girecek ve iki ekonomi arasındaki küresel ticaret ve ticaretin büyümesinden yararlanmayı amaçlayan bir ilişkiyi güçlendirecek. Latin Amerika'da stratejik bir lojistik merkezi olan Panama, giderek küreselleşen bir pazarda altyapısını ve rekabet gücünü arttırarak bu işbirliğinden büyük fayda sağlayacak.

De Gracia, “Panama ve Çin, her iki bölgenin denizcilik alanındaki gelişimini desteklemek üzere bağlarını güçlendirmeye devam edecektir” dedi.

Panama ve Çin yedi yıl önce diplomatik ilişkilere başladı.

Kaynak: seatrade-maritime.com