MSC, rakipleriyle arasındaki mesafeyi daha da açmak için 19 bin teu'luk 12 mega konteyner gemisi siparişi verdi. Gianluigi Aponte'nin şirketi bu sipariş için Çin tersanelerine yöneldi ve gemi başına 200 milyon dolardan fazla ödeme yaptı.

Ukrayna, Rus saldırılarına karşı IMO'ya başvurdu Ukrayna, Rus saldırılarına karşı IMO'ya başvurdu

Secolo XIX'da yer alan bir habere göre, üniteler 2027 ile 2029 yılları arasında teslim edilecek. Mediterranean Shipping Company (MSC) bu hafta yine Çin'de ve her biri 200 milyon ABD Dolarından fazla bir fiyata 10 adet 21.000 teu'luk gemi daha sipariş etti. Toplamda 22 gemi için yaklaşık 5 milyar ABD doları tutarında sipariş verildi.

MSC'nin hedefi filoyu gençleştirmekle yetinmeyip genişletmek. Ancak gemilerin ambar kapasitesi, Akdeniz de dahil olmak üzere liman altyapısı üzerinde bir sorun teşkil ediyor. Gemilerin boyutları büyüdükçe, Cenova gibi geçit limanları da dahil olmak üzere uğrak limanlarının da uyum sağlaması gerekecek.

Asya tersaneleri bu yeni yatırımlardan kazançlı çıkacak. Özellikle de bazı durumlarda üretimlerini dökme yük gemilerinden konteyner gemilerine dönüştüren Çin tersaneleri.

Bu arada MSC de sıralamada yükselmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük 100 denizcilik şirketinin listesini yayınlayan analist Alphaliner'a göre, MSC bugün operasyonel gemiler ve sipariş defterleri arasında, pazara sunulan 6 milyon teu'yu aşmış durumda. Bu rakam dünya pazarının %20'sine denk geliyor. Cenevre şirketinin ardından ikinci sırada 4.3 milyon teu ile Maersk, ardından Cma Cgm (3.8 milyon teu), Cosco (3.2 milyon teu) ve beşinci sırada 2.1 milyon teu ile Hapag-Lloyd yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi