Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) 2. Olağan Genel Kurulu 30.03.2016 tarihinde üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
2014 yılında ulusal ve uluslararası sularda yakın deniz taşımacılığı yapan, koster olarak tabir edilen her tip Türk sahipli gemi armatörleri ve işletmecileri arasında dayanışma platformu oluşturmak ve Türk koster filosunun gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği 2. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetimini belirledi.
Nakkaş Tepe Bridge Restoranda gerçekleşen ve KOSDER Yönetim Kurulu Üyesi Burak Akartaş’ın Divan Başkanlığı yaptığı Genel Kurul’da KOSDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Kocabaş dernek faaliyetleri hakkında üyelere bilgilendirmede bulundu.
Birlikte hareket etme gerekliliği yine gündemdeydi
Genel Kurulda bir konuşma yapan KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, dernek çatısı altında yürütülen çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi. Çakır, dernek üyeleri arasında işbirliğini artırmak ve günümüz piyasa koşullarında birlikte hareket etmenin herkese fayda sağlayacağına vurgu yaptı. Çeşitli platformlarda dile getirilen ortak işletme, ortak alım çalışmalarının hayata geçmesinin önündeki engellere de değinen Çakır, böyle bir ortaklık yapısının oluşturulması için profesyonel anlamda çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
Hurda teşviki kanunun büyük oranda Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği tarafından yürütülen ısrarlı, istekli ve tutarlı çalışmalar sayesinde meclisten geçtiğini ifade eden Çakır, “Pek çok platformda beyan ettiğimiz gibi düzenlenen tebliğ, koster filosunun yenilenmesi için bir destek paketinin kaçınılmaz olduğunu ortaya koymaktan öteye bir işe yaramadığıdır. Genelinde Türk deniz ticaret filosunun değeri ve özelinde koster taşımacılığının değeri, stratejik önemi ancak yokluğunda anlaşılır. Tedbir alınmazsa ülkemiz ithalat ve ihracatının bölgemizdeki rekabet gücünün tehlikeye maruz kalacağı basiretin gereğidir” dedi.
Genel Kurulun dilek ve temenniler bölümünde söz alan Karadeniz Armatörler Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can’da piyasa koşullarının giderek ağırlaştığına ve birlikte hareket edilmediği sürece sorunların üstesinden gelinmesinin mümkün görülmediğini söyledi. Birlikte hareket edildiğinde navlunlarda bir iyileşme sağlanabileceğine değinen Can, koster yenileme projesine ilişkin olarak da sacını devletin vereceği inşasını armatörün üstleneceği bir model oluşturulmasının sektöre daha faydalı olacağını görüşünde olduğunu ifade etti.
KOSDER yeni yönetimini belirledi
Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği 2. Olağan Genel Kurulunda yeni yönetimini belirledi.
Oy birliği ile seçilen KOSDER yeni yönetimi şu şekilde oluştu;
KOSDER Yönetim Kurulu Asıl Üyeler
Salih Zeki Çakır
Hüseyin Kocabaş
Pınar Kalkavan Sesel
Burak Akartaş
Adnan Naiboğlu
Yalçın Akın
Sinan Atasoy
Bülent Dandin
Hakan Çendik
KOSDER Yönetim Kurulu Yedek Üyeler
Ayhan Aytekin
Faruk Emre Yıldıran
Mert Soylu
Fatih Yıldız
Mahmut Can Eğerci
Cafer Şener
Sabri Tomba
Metin Şener
Teoman Mustafa Akyol
KOSDER Denetim Kurulu Asıl Üyeler
Mahmut Turan
Mehmet Akif Ural
Ali Demir Uzundemir
KOSDER Denetim Kurulu Yedek Üyeler
Keremcan Aykaç
Şendoğan Göksu
Kemal Barbaros
7DENİZ