“Deniz şehri olan İstanbul’un bir denizcilik müzesi yok”

 

KÜDENFOR Kurucu Direktörü Amiral Cem Gürdeniz: “İstanbul’un denizcileşmesi lazım. Bu konuda KÜDENFOR olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu tür çalışmalar bu amaca ulaşmak için son derece önemlidir. Ortasında masmavi bir boğazın olduğu şehirdeyiz; ama maalesef deniz fakiri bir şehiriz. Bunu kabullenmek mümkün değil. Hepimiz 1950’li, 1960’lı yılların fotoğraflarından etkileniyoruz. İstanbul, kültürsüzlüğe mi teslim olacaktı? Boğazda yalılar, saraylar duruyor; ama İstanbul’daki klasik tekneler maalesef 50’yi geçmiyor.

 

 

KÜDENFOR olarak bu konularda TBMM ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İstanbul; bir deniz şehri. Bir deniz şehri olmasına rağmen İstanbul’un maalesef bir denizcilik müzesi yok. Bizler, amaç olarak denizciliğe dair ne varsa geliştirmek istiyoruz. Denizciliğin gelişmesinin en önemli etkenlerinden biri de müzeciliğin gelişmesidir. Gelişmiş ülkelerdeki gibi deniz müzesi oluşturmak başlıca hedeflerimiz arasında yer alıyor. Kopenhag, Kyoto, Berlin gibi ülkelerde 100’ün üzerinde müze var” dedi.

 

 

Seyr-i Sefain İdaresinden Denizcilik İşletmeleri Sergisi ile ilgili bilgiler verildi

Şiddetli lodos nedeniyle deniz taştı, vapur seferleri iptal edildi Şiddetli lodos nedeniyle deniz taştı, vapur seferleri iptal edildi

 

Moderatör Mustafa Aydemir de gerçekleştirdiği konuşmasında, Yöneticilerin; denizlerin öneminin farkına varması gerektiğini vurguladı. Küratör Reşit Erol ise sergisi ile ilgili bilgiler verdi. Erol, sergisinin yaşanmış bir hikâyesi olduğunu konuklara anlattı. Panelistlerden İlker Meşe; gemi söküm işi yaparken bu işe nasıl merak saldığını ve bu merakın hangi boyutlara geldiğini belirtti.

 

İstanbul’un Denizcilik Müzesi İhtiyacı Paneli ile ilgili fotoğraflar

 

 

 

 

Haber ve Fotoğraflar: Atılay AŞKALE

 

7DENİZ