IMEAK DTO, Ocak ayı olağan toplantısında söz alan Yılmaz Ulusoy çok sertti. Ulusoy, şunları söyledi: “2019’un ilk önce tüm sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her şeyin sulh ve sükunetle olmasını diliyorum. Kimin ne yaptığı belli değil, it anasını tanımıyor. Geçenlerde yurt dışındaydım. Ve insanlar, ekonomik titirleri olan kişiler hep dikkatli olmamız gerektiğini vurguladılar.

İNŞALLAH 3. DÜNYA HARBİ OLMAZ

İnşallah 3. Dünya harbi olmaz. Ama 3. Dünya harbi geliyor. İnsanlar haddini bilmiyor. Selamı sabahı unutmuş durumdalar. Dünyada her şey azalır. Verilerek artan tek şey sevgdir.”

16 SEKTÖRÜN İÇİNDE DENİZCİLİKTE YER ALMALI

Yılmaz Ulusoy, meclisin ve başkanın scruber ile ilgili gelişmeleri takip edip gerekirse uygulamanın reddedilmesi için çalışma yapılmasını istedi. Ulusoy, ayrıca yeni hükümet sistemindeki 16 sektörün içinde denizciliğin de yer alması gerektiğini belirtti.

ANKARA’DA BU İŞLERİ HALLEDİN

Ulusoy, meclise dönerek ‘Ankara’da bu işleri halledin. Ben, size emretmiyorum. Sadece olmaqsı gerekeni söylüyorum. Yapılması gerekeni iletiyorum. Ben, 1 günde 4 bakanla görüşüyorum. İsterseniz bir gün gelin de beraber gidelim’ dedi.

SİSTEM DEĞİŞTİ, REİS’LE İŞLERİ HALLEDİN, BAKANLARLA DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile gücün artık eskisi gibi bakanlarda olmadığını, gücün tek elde toplandığını ve parçalanmadığını ifade eden Ulusoy, “Ben şunu yaptım, bunu yaptım. Şununla görüştüm, bunu ziyaret ettim... İyi güzel, ellerinize, emeklerinize sağlık. Ama bunlar iş değil... Bakanlarla görüşmek bir sonuç vermez. Reis’le gidin görüşün. Artık sistem değişti. Eskisi gibi değil...” dedi.

ÖLÜYORUZ, NEFES ALAMIYORUZ

Temmuz ayı içerisinde yapılacak toplantıya herkesin adeta bir ‘çıkartma’ edası ile gitmesi gerektiğini ifade eden Ulusoy sözlerini şöyle tamamladı: “Ölüyoruz, nefes alamıyoruz.Bu oda sektörü temsil ediyor. Sektörün sorunlarını çözmeliyiz. Antalya, Bodrum’a gitmek iş değil. IMO’nun getirdiği büyük sıkıntıyı anlatmalıyız. Ulaştırma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile konuştum. ‘Para bulacaksınız’ dediler. Uzun vadeli düşük faizler bulmak lazım. Tüketim hastalığına yakalanmışız. Manevi değerlere önem vermeli, sahip çıkmalıyız. Evlat, anneyi tanımıyor. Bu toplum ıslah olmaz. Scruber, odanın işidir.”

Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor

AHMET DOĞAN

Editör: Haber Merkezi