AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, Yenikapı'da inşa edilecek kruvaziyer limanıyla en az 500 bin üst gelir grubu turisti ağırlamayı hedefliyor. Limana 8 gemi aynı anda yanaşabilcek. Tam kapasitede maksimum yolcu sayısı 2 milyonu aşacak.

Bangkok Limanı taşınacak Bangkok Limanı taşınacak

 

Kruvaziyer terminali, stratejik konumu sayesinde tüm kıyı şeridinin ağırlık merkezi haline gelecek. Kentin birbirinden ayrılmış yeşil yapısını tekrar birleştiren bu plan, kıyı şeridinde yeni bir simgesel yapıyı, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ziyaret edebileceği yeni bir eseri İstanbul'a kazandıracak.

 

Kruvaziyer turizmini tercih edenler artıyor

 

Türkiye, Yenikapı’da yapılması planlanan limanla yıllık cirosu 35 milyar doları bulan küresel kruvaziyer turizmi pastasından aldığı payı yaklaşık 1,5 milyar dolara çıkaracak. İstanbul da Akdeniz bölgesinin önemli kruvaziyer merkezlerinden biri olacak. Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Kruvaziyer Birliği (CLIA) verilerinden derlediği bilgilere göre, dünyada kruvaziyer turizmini tercih edenlerin sayısı 2017'de 25,8 milyon olurken 2018 sonunda bu rakamın 27,2 milyona çıkması bekleniyor.

 

Geçen yıl "yüzen beş yıldızlı otellerle" seyahat eden turistlerin yüzde 35,4'ü Karayipler bölgesini, yüzde 15,8'i Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz bölgesini, yüzde 11,3'ü Akdeniz'e kıyısı olmayan Avrupa ülkelerini ziyaret etti.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi