Türkiye ve Uzakdoğu gemi inşa piyasasında adından söz ettiren Yaf Diesel, tüm alanlara yönelik gemi yedek parçaları temin ediyor. Firma aynı zamanda Uzakdoğu'da inşa edilmiş gemilerin her türlü ikmal ve teknik sorunlarında hizmet sağlıyor. Sektörde uzun yıllara dayanan bir tecrübeyle hizmetlerini sunan Yaf Diesel firması Genel Müdürü Yusuf Kanıcı, 'Sektörün neredeyse tüm alanlarına yönelik gemi yedek parçaları temin ediyoruz.

Tüm deniz yedek parça ve ekipmanlarının imalatı, inşası, ithalatı, ihracatı, transit ticaretini yapıyoruz' dedi. 2000 yılında deniz ve denizcilik mesleği ile tanışan Yusuf Kanıcı, sektöre, kuru yük ve tanker gemilerinde çalışarak dört yıl hizmet verdikten sonra karaya geçti. Kınay Denizcilik'in Çin'de inşa ettirdiği gemilerin gözetmen ekibinde görev alarak gemi inşa ve tersanecilik konularında da tecrübe kazanan Kanıcı, 2008 yılında sektörde yaşanan kriz nedeniyle Kınay Denizcilik'ten ayrılarak, Taizhou Marine firmasını kurdu ve ticaret ticaret hayatına başladı.

Kısa zamanda başarı grafiğini yükselten Kanıcı, 'Taizhou Marine denizcilik mesleğinin içinden gelerek, seyir, tamir, inşa ve işletme gibi bütün alanlarda tecrübe kazanmış kurucu ve mühendislerimizle bugün geldiğimiz noktada Yaf Diesel olarak Çin, Hong Kong, Kore ve Türkiye ofislerimizle özellikle Uzakdoğu'da inşa edilmiş gemilerin her türlü ikmal ve teknik sorunlarında gerek Türk, gerekse yabancı armatör ve işletme firmalarına hizmet veriyoruz' dedi.

'Uzakdoğu pazarı, sektörün can simidi'

İki yıl önce İstanbul'da ofis açarak Avrupa'da da var olmaya başladıklarını ifade eden Kanıcı, Uzakdoğu pazarı nı tercih etmelerini ise şöyle açıkladı. 'Uzakdoğu pazarını tercih etmemizin nedeni diğer sektörlerde olduğu gibi gerek ekonomik insan gücü, gerek öz kaynakları ve gerekse ihracata yönelik devlet destekleri sayesinde Uzakdoğu pazarının denizcilik sektörü için de vazgeçilmez bir pazar haline gelmesi. Özellikle kriz döneminde adeta sektörün can simidi konumunda olduğunu düşünüyorum, üstelik biz bu sektörü çok iyi tanıyoruz.' Türkiye kültüründen çok farklı bir kültüre sahip olan Uzakdoğu'da ilk zamanlar oldukça önyargılı yaklaştıklarını belirten Yusuf Kanıcı, 'İlk zamanlar o önyargıyı çok yaşadık, yeni tanıştığımız, yeni çalışmaya başladığımız firmalarla halen bu sorunları yaşıyoruz. Uzakdoğu'daki iş kültürü farklılığı, zaman, dil ve yazı farklılıkları cazip olduğu kadar da zor ve riskli bir pazar olmasına sebep oldu. Var olan klas kuruluşlarının da bu duruma hazırlıksız yakalanması bu gibi üreticilerin işini kolaylaştırdı. Fakat bu, şu demek değil ki, Uzakdoğu'da üretilen bütün ürünler kalitesizdir. Kesinlikle hayır, denizcilik ve diğer sektörler için gerçekten çok iyi kalitede ürünler üretilmektedir.' '10 yılda sektörde lider firmalar arasına girdi' Denizcilik mesleğinin içinden geldikleri için müşterileriyle aynı dili konuştuklarını söyleyen Kanıcı, 'Denizcilik mesleğinin içinden geldiğimiz için müşterilerimizle aynı dili konuşuyoruz. Çalıştığımız firmalardan takdir topluyoruz. Bu denizcilik sektörü için gerçekten çok önemli. Çalıştığımız fabrikaların tamamına yakını batılı ve lokal makine üreticilerine ve askeri gemilere ekipman ve yedek parça üreten devlet tarafından kurulmuş fabrikalar. İkmalini yaptığımız parça ve ekipmanların her zaman arkasında durarak müşterilerimizin yanında oluyoruz. Üretici firma ve en az bir yıl firmamız garantisi altında. Yaf Diesel ve Taizhou Marine, 10 yılda sektörde lider firmalar arasına girdi' dedi.

7DENİZ

Editör: TE Bilisim