1 Mart 1958 yılında gerçekleşen ‘Üsküdar Vapuru’ faciasının yıldönümü dolayısıyla yaşamını yitiren öğrenciler için İzmit, Karamürsel, Gölcük gibi çeşitli yerlerde anma törenleri düzenlendi.

 

İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İzmit Lisesinde gerçekleştirilen anma törenlerine, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Kazaya üzülmemenin elde olmadığını kaydeden Doğan, “Tahsillerini yapmak için mücadele veren yetenekli güzel gençlerimizi o dönemin yönetim eksiklikleri nedeniyle kaybettik. 61 yıl önce hayatını kaybeden büyüklerimiz için rahmet diliyorum” dedi.

 

İzmit Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cem Gökmen ise, o dönem imkanların çok sınırlı olduğuna işaret ederek, “Bundan sonra tarihte böyle bir acı olayın yaşanmamasını temenni ediyorum. Her sene bunu biz tekrar edeceğiz. Onları anmaya devam edeceğiz. Bu kazayı unutturmayacağız” dedi.

 

Midilli’ye kapıda vize uygulaması ile ilk geçen kafileyi Yunan başbakanı karşıladı Midilli’ye kapıda vize uygulaması ile ilk geçen kafileyi Yunan başbakanı karşıladı

Deniz Faciası Anıtı'na karanfıl bırakıldı 

 

Ardından öğrenciler faciada ölenler için beyaz balon uçururken, vatandaşlar da bahçedeki 1 Mart 1958 Deniz Faciası Anıtı'na karanfil bıraktı.

 

İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İzmit Lisesindeki anma programlarının ardından faciada ölenler anısına, 1 Mart Vapur İskelesinde denize karanfil bırakıldı.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi