Düzenlenen 49. Genel Kurul toplantısında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı,  TÜSİAD Yönetim Kurulu, Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divanı üyelerinin seçimi gerçekleşti. Kurulda konuşan Simone Kaslowski, tarihin ve küresel gelişmelerin bilim yolundan uzaklaşmanın toplumlar için yıkıcı sonuçları olduğunu gözler önüne serdiğini belirterek şöyle devam etti: “Dolayısıyla Türkiye’nin yazacağı yeni hikaye aynı zamanda bu çağda var olma iradesinin de en kararlı beyanı olacaktır. Yeni yönetim kurulu olarak bu hikayenin en coşkulu savunucuları ve en hevesli anlatıcıları olmak arzusundayız. TÜSİAD’ın üyelerinin gücünü ve bilgi birikimini bu hikayenin gerçekleşmesi için seferber edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Simone Kaslowski kimdir?

 

1963 yılında İtalya’nın Torino şehrinde dünyaya gelen Simone Kaslowski, 1985 yılında aile şirketi olan Organik Kimya İstanbul'da satış bölümünde göreve başladı.

 

ABD'de Clark Worcester Üniversitesi'nden mezun olan İtalyan asıllı iş insanı, 1995 yılında şirketin CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ni üstlendi.

 

2013 yılından bu yana TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Kaslowski, bu süre içinde önce AB İşleri Komisyonu Başkanlığı, ardından da Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Başkanlığı görevlerini yürüttü.

 

Türkiye'den Gazze'ye yardım için yola çıkan 9. gemi El-Ariş Limanı'nda Türkiye'den Gazze'ye yardım için yola çıkan 9. gemi El-Ariş Limanı'nda

Evli ve üç çocuk babası olan 56 yaşındaki iş insanı İngilizce, İtalyanca ve Fransızca bilmekte.

Editör: Haber Merkezi