GİSBİR Yönetim Kurulu, Murat Kıran başkanlığında Tuzla'daki genel merkezde bir araya geldi. Yoğun katılıma sahne olan toplantıya KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş'ın yanı sıra Tesla Invests firma ortağı Serdar Köpürtaş katıldı. Toplantıda, komisyonda alınan kararların yanı sıra Türk Parasının Korunması Kanunu'nda yapılan mevzuat değişikliği de masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca Serdar Köpürtaş, bazalt kayadan üretilen bazalt fiber ve bazalt kompozit ürünleriyle ilgili yönetim kurulunu bilgilendirdi.

 

YATLARLA İLGİLİ MEVZUAT BOŞLUĞU DOLDU”

GİSBİR TV mikrofonuna konuşan GİSBİR Genel Sekreteri Mehtap Özdemir toplantının detaylarını aktardı. Özdemir, “KOSDER Başkanı bizi ziyarete geldi. Yeni bir ürün hakkında bilgilendirmede bulundu. Bu kapsamda yönetim kurulu farklı konular hakkında bilgi sahibi oldu. Bunun dışında Türk parasının korunması kanunuyla ilgili yeni çıkan mevzuattaki değişiklikleri masaya yatırdık. Aslında yatlarla ilgili bir mevzuat boşluğu kalmıştı. O boşluğu tamamen düzeltecek şekilde çıktığı için yeni mevzuat, artık yatlarla ilgili de bir işlem yapamama probleminin ortadan kalkmış olduğunu danışmanımız belirtti. Bu sektör açısından rahatlatıcı oldu” dedi.

 

TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR TEKNOLOJİ”

KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş ise, “Konu tamamıyla Türkiye için yeni bir teknoloji. Dünyada da çok ülkede olmayan, menşei Ukrayna olan, Ukrayna'da Rusya bazlı çıkan, bugün ülkelerde henüz yerini almamış ama geleceğin teknolojisi olarak adlandırabileceğimiz bazalt, bazalt fiber ve onun da türevleri olan kompozitler üzerine bir sunum yaptık. Doğada organik olarak bulunan bazalt taşından fiber üretim endüstirisini Türkiye'ye kazandırıp hem gemi inşa sanayinde hem uçak sanayinde ve diğer sektörlerde kullanımının önü açmaktır” açıklamasını yaptı.

Sanmar'dan 'Karbon Ayak İzi Raporu' Sanmar'dan 'Karbon Ayak İzi Raporu'

Editör: Haber Merkezi