Malezya’daki Asya-Pasifik Bölgesi’nin en önemli savunma fuarı LIMA 2019’a Türk savunma sanayisinden şirketler katılıyor.

 

Malezya Savunma Bakanlığının koordinasyonunda düzenlenen savunma fuarı Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı’na (LIMA 2019) Türk savunma sanayinin önde gelen şirketleri ilgi gösterdi. Türk şirketler bu sene 15’incisi düzenlenen Asya-Pasifik Bölgesi’nin alanında en önemli fuarı LIMA 2019’da ürün ve hizmetlerini tanıtacak.

 

Tanıtım ve sunumlar yapılacak

 

Türkiye'den 6 şirket, LIMA 2019 Fuarı’nda stant açacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ASELSAN, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), HAVELSAN, ROKETSAN ve TAIS, fuar sırasında hava platformları, deniz sistemleri, silah sistemleri, elektronik sistemler, mühimmatlar, simülatörler, lojistik destek ürünleri ve savunma hizmetlerinin tanıtım ve sunumlarını yapacak.

 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, fuara katılım sağlayan Savunma Sanayii Başkanlığı heyetine başkanlık edecek. LIMA Fuarı sırasında Malezya makamları başta olmak üzere diğer katılımcı ülke temsilcileri ile üst düzey görüşmelerde bulunulacak.

 

Malezya’nın Malezya’nın Langkawi kentinde 26-30 Mart'ta gerçekleştirilecek LIMA 2019’a onlarda ülkeden yüzlerce katılımcı firma ve çok sayıda resmi heyet ile binlerce ziyaretçi katılacak.

 

Türk şirketleri Asya-Pasifik’e yoğunlaşıyor

 

Türk savunma sanayisi şirketlerinin son dönemde iş geliştirme-pazar oluşturma çalışmalarında yoğunlaştığı bölgeler arasında Asya-Pasifik yer alıyor.

 

Malezya'ya savunma ve havacılık sanayisi son 3 yılda 162 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Önümüzdeki dönemde kara, hava, deniz platformlarında yeni ihracat başarılarına imza atılması hedefleniyor.

 

Türk savunma sanayisinin önde gelen kara aracı üreticilerinden FNSS Savunma Sistemleri AŞ, Malezya Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamak için DEFTECH ile kurduğu iş ortaklığıyla bir süredir AV8 adı verilen 8x8 tekerlekli zırhlı muharebe aracını üretiyor. HAVELSAN da söz konusu araçlar için simülatörler geliştirdi.

 

Türk tersaneleri tarafından üretilen yüksek süratli botlar, Malezya Deniz Kuvvetlerine hizmet veriyor.

 

Yeni ihracat fırsatları

 

Çeşitli ürünleri ülkede kullanılan ASELSAN, 2017'de Malezya'da uzaktan komutalı silah sistemleri ile ilgili faaliyet göstermek amacıyla ASELSAN MALAYSIAN SDN. BHD. şirketini kurdu.

 

Malezya, bir süredir TUSAŞ tarafından üretilen insansız hava aracı Anka ile ilgileniyor. Malezya'daki hükümet değişikliği süreci geciktirse de Anka için Malezyalı yetkililerle çeşitli düzeylerde görüşmeler devam ediyor.

 

SOM ve Cirit füzeleri, Milli Piyade Tüfeği MPT-76, Altay ana muharebe tankı gibi bir dizi Türk savunma sanayisi ürünü için de Malezya'da ilerleyen dönemde ihracat potansiyeli oluşacağı değerlendiriliyor.

 

Baltimore'daki gemi kazasına 'kirli yakıt' neden olmuş olabilir Baltimore'daki gemi kazasına 'kirli yakıt' neden olmuş olabilir

2017’de 40 bin 280 kişi ziyaret etti

 

İki yılda bir düzenlenen fuar, bölgenin en önemli savunma fuarlarından biri konumunda bulunuyor. 2017'de gerçekleştirilen fuara, 59 ülkeden 555 katılımcı firma, 371 resmi heyet, 40 bin 280 ziyaretçi iştirak etti.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi