Türk Loydu’nun ana sponsor olduğu Gemi Mühendisleri Odasının 64. Kuruluş Yıldönümü aktivitelerine katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı- yeni dönemde Kars Milletvekili olan Ahmet Arslan, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ile yönetim kurulu üyeleri, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, (önceki adıyla) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın son müsteşarı Suat Hayri Aka ve Ahmet Selçuk Sert ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.

 

Kuralları IMO tarafından onaylanan tek klas kuruluşu 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Gemi Mühendisleri Odası’nın 64. Kuruluş yıldönümü dolayısı ile düzenlenen gecesinde yaptığı konuşmasında Türk Loydu'nun IMO'da gösterdiği başarıdan dolayı onur duyduğunu ifade ederek Türk Loydu'ndan övgü ile bahsetti. Binali Yıldırım ayrıca Türk Loydu'nun IACS üyesi olmayan klaslar içerisinde kuralları IMO tarafından onaylanan tek klas kuruluşu olduğunu ve bunun Türk Loydu'nun gelişmesi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran yaptığı konuşmada Gemi Mühendisleri’nin 64 yıl önce Gemi Mühendisleri Odası'nın kurmalarından yalnızca 8 yıl gibi kısa bir süre sonra Türk Loydu'nu da kurmalarının Türk gemi inşa ve denizcilik sektörleri için önemimden bahsederek, Türk Loydu'nun kurallarının IMO'nun Amaç Esaslı Standartları (Goal Based Standartları) uyarınca onaylanmasının Türkiye ve Türk Loydu için gurur sebebi olduğunu söyledi.

 

 Kritik bir adım

Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu Gemi Mühendisleri Odası'nın 64. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk mühendislik odası olan Gemi Mühendisleri Odası'nın bir üyesi olmaktan gurur duyduğunu ve Gemi Mühendisleri Odası tarafından kurulan Türk Loydu'nun kurallarının IMO tarafından onaylanmasının Türk Loydu ve Türk Denizcilik sektörü açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Bu başarının Türk Loydu'nun IACS üyeliği mücadelesinde çok kritik bir adım olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Cem Melikoğlu, artık IMO nezdinde onaylı bir klas kuruluş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını, Türk Loydu'nu kuran değerli Gemi Mühendisi Büyüklerimize her zaman şükran borçlu olduklarını ve her geçen yıl daha da büyüyen Gemi Mühendisleri ailesi olarak birlik içerisinde nice yıllara ulaşmayı dilediğini söyledi.

Kaptan Değer Pamuk'a Türk P&I Sigorta’da yeni görev Kaptan Değer Pamuk'a Türk P&I Sigorta’da yeni görev

 

Editör: Haber Merkezi