Dünyanın ilk LNG’li, ilk otonom ve ilk hidrolik-hibrit deniz römorkörünü üreterek ününü kıtalararasına taşıyan Sanmar Tersanesi, İngiltere’nin Thames Nehri’nde de boy gösterecek bir tekne yaptı. Nehri kullanan ticaret gemilerine 70 ton çekme gücüyle yardımcı olmak hatta acil durumlarda yardımda bulunmak üzere tasarlanan ATD (Azimuth Tractor Drive) tipi tekneye, Thames Nehri’nin bulunduğu sıfırıncı meridyenden dolayı Svitzer Meridian ismi verildi. Dünyanın pek çok ülkesindeki deniz ve nehirlerde römorkör işleten Svitzer için yapılan teknenin ardından inşası süren 5 kız kardeşi de firmaya teslim edilecek.

 

‘Gurur verici’

Yunan gemi sahipleri daha fazla suezmax için imzaları attı Yunan gemi sahipleri daha fazla suezmax için imzaları attı

 

Svitzer Avrupa Genel Müdürü Kasper Friis Nilaus, “Svitzer yerel halk ile güçlü ilişkiler kurmanın önemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden, Svitzer Meridian’ı yerel çalışanlarımız denizcilik ve coğrafi olarak kentin simgesi ile isimlendirdiler. Svitzer Meridian, Londra Limanı’nın ihtiyaçlarına yönelik özel yapıldı. Meridian, konteyner, tanker, yük ve yolcu gemileri ve LNG gemilerine en üst düzey römorkörlük hizmeti verecek” dedi.

 

Sanmar Tersaneleri Projeler Direktörü Ali Gürün ise, “Römorkörlük operasyonlarında üst düzey performans hedefliyoruz. Pervane dairesinde dahil tüm yaşam alanlarında ses ve titreşim kirliliğinin önüne geçmek için çalıştık. Hem üretici hem filo operatörü olduğumuz için mürettebat konforunun önemini kavradık. Bir Türk markası olarak ihracattan ve ülkemizi temsil ettiğimiz için memnunuz. Londra Limanı’nda bir Türk teknesinin hizmet etmesi bize gurur verecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi