Dünyanın en büyük kruvaziyer limanı işletmecisi Global Ports Holding’in Karayipler’de Antigua ve Barbuda Hükümeti ile St. Johns Kruvaziyer Limanı’nın işletilmesine yönelik Kasım ayında imzaladığı iyi niyet anlaşması (MOU) sonrasında Antigua ve Barbuda Hükümeti ile Antigua'daki kruvaziyer liman operasyonlarının 30 yıl süreyle işletilmesine yönelik olarak münhasıran imtiyaz sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Global Yatırım Holding tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“09.11.2018 tarihli özel durum açıklamamız ile şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc ("GPH")'nin  Karayip Denizi'nin doğusunda, Küçük Antiller ada grubunda bağımsız bir ada ülkesi olan Antigua ve Barbuda'da yer alan kruvaziyer liman operasyonlarına ilişkin uzun süreli işletme (imtiyaz) hakkının elde edilmesine yönelik görüşmelerde bulunmak amacıyla Antigua ve Barbuda hükümeti ile bir İyi Niyet Anlaşması imzaladığını kamuya duyurmuştuk.

Dolaylı bağlı ortaklığımız GPH, söz konusu İyi Niyet Anlaşması hükümleri üzerinde her iki tarafın da mutabık kalarak Antigua ve Barbuda Hükümeti  ile Antigua'daki kruvaziyer liman operasyonlarının 30 yıl süreyle işletilmesine yönelik olarak münhasıran imtiyaz sözleşmesi imzaladıklarını şirketimize bildirmiştir. Sözleşme ayrıca, proje alanında yer alan birtakım ticari alanları da kapsamaktadır.

İmtiyaz sözleşmesi uyarınca, GPH kruvaziyer liman işletmeciliği konusundaki uluslararası deneyimini ve işletme modelini de kullanarak Antigua'daki kruvaziyer liman operasyonlarını işletecektir. Halihazırda devam eden ve Oasis sınıfı büyük gemilerin yanaşmasına imkan verecek yeni rıhtım inşaatını da finanse edecek olan GPH ayrıca mevcut ticari alanların yenilenmesi ve amaca uygun yeni ticari alanların dizaynı ve yapımı gibi iyileştirmeye yönelik yatırımlar yapmayı da planlamaktadır.

İmtiyaz hakkının kullanılmaya başlanması, Grubun uygun finansman temin etmesi de dahil olmak üzere birtakım nihai koşulların sağlanmasına bağlıdır. GPH, yerel ve uluslararası bankalarla uzun vadeli finansman için ileri safhalarda görüşmeler yürütmektedir. Zamanlamaya ve nihai koşulların sağlanacağına yönelik kesin bir hükümde bulunmak mümkün olmamakla birlikte, finansal kapanışın ve imtiyaz haklarının kullanılmaya başlanmasının 2019'un ilk yarısında gerçekleşmesi beklenmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecektir.”

ABD, Husilere ait İHA'ları vurdu ABD, Husilere ait İHA'ları vurdu

Editör: Haber Merkezi