Ödüllü Euphoria ve Azuree yelkenlileriyle Türkiye’de seri tekne üretiminde bir ilki gerçekleştiren, ardından Sirena Yachts markasıyla motoryat sektöründe üstün teknik özellikleri benzersiz bir konforla birleştiren Sirena Marine, Şubat ayında biri Türkiye’de olmak üzere üç önemli uluslararası fuarda özel tasarımlı teknelerini deniz severlerle buluşturacak.

 

İlk rota Miami International Boat Show

Ocak ayında, dünyanın en eski ve en kapsamlı deniz sporları fuarı Boot Düsseldorf fuarında boy gösteren Sirena Marine, 14-18 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Miami International Boat Show’da Sirena 58 ve Sirena 64 motoryatlarını deniz tutkunları ile buluşturacak. Bu yıl 78’inci yılını kutlayacak Miami fuarı, 1.400’den fazla tekneye ve 100.000’den fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Üç kabinli Sirena 58’in prömiyeri Boat Show Eurasia’da

Sirena Marine’nin Miami’nin ardından katılacağı ikinci uluslararası fuar, sektörün devlerini buluşturacak ve VİA Fuarcılık organizasyonu ile Türkiye'de bir ilke imza atacak olan Boat Show Eurasia Fuarı. 16-25 Şubat tarihleri arasında, İstanbul’da tekneciliğin kalbinin attığı Tuzla’da ziyaretçilerini ağırlayacak olan Eurasia Fuarı’na Sirena Marine, Sirena 58 ve Sirena 64 motoryatlarıyla katılacak.

İstanbul’daki Boat Show Eurasia Fuarı’nın Sirena Yachts açısından önemli bir özelliği Sirena 58’in yeni versiyonunun ilk Türkiye prömiyerinin yapılacak olması. Yeni Sirena 58 üç kabinli iç yerleşim düzenine sahip ve ünlü tekne tasarımcısı Tommaso Spadolini’nin imzasını taşıyor. Üç kabinli Sirena 58 modeli motoryatın farklı yerleşim planına sahip iki versiyonu bulunuyor. İlk versiyonda master kabin teknenin orta kısmında yer alıyor. Pruvada iki adet çift kişilik odası ve sol borda da üçüncü bir çift kişilik kabini bulunuyor. Üç kabinli Sirena 58’in farklı yerleşim planlı ikinci versiyonunda ise güverteden pruvadaki geniş master kabine doğrudan geçiş sağlanıyor. Yatın orta kısmında iki çift kişilik kabin daha bulunuyor. Her iki versiyonda da, tüm kabinlerin kendine ait banyosu var.

Lüks yat üretiminde rekor Lüks yat üretiminde rekor

Körfezin deniz tutkunları Dubai’de buluşuyor

Şubat ayında Sirena Marine’nin yer alacağı üçüncü fuar da 26 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında Dubai’de düzenleniyor. Ortadoğu’da offshore denizcilik yatırımları alanında lider ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri’nin önemli uluslararası fuarlarından olan Dubai International Boat Show, dünyanın önde gelen lüks segmentteki tekne üreticilerinin vazgeçilmez adresi konumunda. Sirena Marine, burada da Sirena 64 ile Körfezin deniz tutkunları ve tekne severlerinin kalbini çalacak.

Sirena’da hız, keyif, tutku, konfor ve kullanışlık bir arada

Sirena Marine tarafından üretilen motoryat ve yelkenliler, geniş, kullanışlı iç ve dış yaşam alanları, verimli yakıt tüketimi, tüm deniz koşullarına elverişli özellikleriyle yüksek seviyede hız keyfi ile konforu bir arada sunabiliyor

Sirena 64

İlk kez Ocak 2017’de Boot Dusseldorf fuarında deniz severlerle buluşan Sirena 64 aynı büyüklükte diğer motoryatlardan daha fazla yakıt ve su kapasitesi, daha güçlü motorları ve 27 knota kadar çıkan daha yüksek maksimum hız yeteneği ile ayrılıyor. Ayrıca 38 metrekarelik kaptan köşkü, büyüleyici deniz manzarasının ve temiz havanın keyfini çıkarmaya daha fazla olanak tanıyan 52 metrekarelik geniş ana güvertesi ve segmentinin en geniş kabinleri ile Sirena 64 fark yaratıyor. Bütün bunlara ek olarak 16 knotluk seyir hızında rakiplerinden yüzde 20 daha az yakıt yakarak yakıt verimliliği sağlıyor. Opsiyonel bir özellik olan jakuzisi de tekne keyfine ilave bir lüks deniz deneyimi sunuyor.

Sirena 58

Sirena 64’ün küçük kardeşi Sirena 58 ise güncellenmiş motorlarıyla hem rakiplerinden daha güçlü, hem de daha fazla emniyet ve kusursuz performans özelliğiyle ayrılıyor. Eşsiz doğa manzaralarını gözler önüne seren geniş dış yüzey alanlarına ve gerek kabinleri, gerek salonuyla daha ferah iç alanlara sahip. Sirena 58 yatlarında iki farklı iç yerleşim planı bulunuyor. İki kabinli olanlar, her birinin ayrı banyosu bulunan iki geniş master kabine sahip. Üç kabinli olan Sirena 58’de ise her üçü de kendine ait banyo konforuna sahip bir VIP kabini ve iki yolcu kabini bulunuyor. Uzun menzili seyirlere uygun olarak geliştirilmiş olan Sirena 58 ve Sirena 64’ün güvertesi el yapımı detayları ile titiz bir tasarım eseri olan rahat, geniş güneşlenme alanlarına sahip.

Her iki Sirena Yachts modelinin tasarımı, Kurulduğu 1925’ten bu yana köklü bir geçmişi olan, dünyaca ünlü Frers Naval Architecture & Engineering’e ait. Yatların iç tasarımı ise Spadolini Design Studio imzasını taşıyor. Sirena Yachts serisi Sirena 58 ve Sirena 64, gerek kullanışlılık, gerekse estetik açısından benzersiz özelliklere sahip geniş iç ve dış yaşam alanları, uzun mesafeli deniz yolculuklarına olanak tanıyan yakıt ve su kapasitesi, yakıt tüketimindeki verimliği, tüm deniz koşullarına elverişli olması ve bütün bunları sunarken yüksek seviyede hız yapabilen güçlü motorlarıyla fark yaratıyor.

Editör: Haber Merkezi