Türk P&I öncülüğünde düzenlenen “Türk Denizciliğine Bakış” paneli bu yıl Bodrum’da düzenleniyor. Denizcilik sektöründen çok sayıda kişinin katılacağı panel öncesi Bodrum Marina Vista otelde basın mensupları ile bir araya gelen Türk P&I Genel Müdürü Kaptan Ufuk Teker, endexin 6 yüz dolar seviyelerinde olmasının yaşanan arz fazlasından kaynaklandığını ancak Türkiye’de değişik dinamikler nedeniyle özellikle kabotaj hattında dengeli bir durumun devam ettiğini belirtti.

 

Yurtdışına açılma zamanı geldi

 

Türk P&I'ın Türk Bayraklı gemiler arasındaki pazarda yüzde 90 paya sahip olduğunu ve son 3 yılı karlılıkla kapattığını aktaran Ufuk Teker 5 yılda iç pazarda önemli bir paya sahip olduklarını ve yurtdışına açılma zamanlarının geldiğini kaydetti.

 

Türkiye’nin turizm başkentleri sayılan Antalya, Bodrum, Marmaris gibi önemli merkezlerde 2 binin üzerinde gezi teknesi ve guletin yüzde 95'inin teminatsız dolaştığını Teker, Yunanistan'a sefer yapan yüzde 5 lik kısmın zorunluluktan sigorta yaptırdığını belirterek, bir denizci ve uzakyol kaptanı olarak bu durumun kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

 

Doğal afetlere karşı sigorta önlemi

 

Bodrum gibi dünya turizminin ilgisini çeken lokasyonlar için risklerin ortadan kaldırılması ve güvenli denizcilik ile yolcu güvenliğinin, uluslararası platformlarda büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren Teker, “Özellikle bu yıl turizmin pik yapması bekleniyor.  Antalya bölgesinde peş peşe fırtınalar yaşandı. Bodrum'da geçtiğimiz aylarda şiddetli yağış ve lodos nedeniyle alabora olan yatlar tekneler oldu. Sigorta teminatı amatör denizciler için de önemli. Denize yatırım yapmak özel amaçlı ve ticari amaçlı tekne almak isteyenler doğal afetlere karşı da sigorta teminatı altında korkmadan yatırım yapabilir” diye konuştu.

 

AVS'den yaşlılara özel iftar yemeği AVS'den yaşlılara özel iftar yemeği

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi