ABD’nin İran’a uyguladığı ambargonun Türkiye için bir avantaj sağlayacağının anlatıldığı bir diğer sunumda ise piyasada 139 İran bayraklı geminin de olduğunun altı özenle çizildi. 61 adet 13,9 milyon tonun da yabancı bayrakta olduğu, bunun çoğunluğunun da Panama bayraklı olduğu belirtildi. Baltıc Dryİndex’ini de ana hatlarıyla anlatan Semih Dinçel, Baltık-Kuruyük İndeksi’nin tüm taşımacıların talep ettiği bir index olduğunu da belirtti.

 

Pınar Kalkavan Sesel’in ardından Semih Dinçel’in ‘Navlun piyasalarına ilişkin düzenleme’ konu başlıklı sunumu IMEAK DTO’da haziruna sunuldu. Hazirunun büyük bir dikkat ve titizlikle takip ettiği sunumda ‘Ekim 2019 Navlun Piyasaları Ve Bölgemizdeki Nehir Gemileri Üzerine Çalışma’ konulu sunum da büyük dikkat topladı.

 

İRAN AMBARGOSU BİZİM İÇİN BİR AVANTAJ OLABİLİR (Mİ?)

Yunan filosuna Türk damgası Yunan filosuna Türk damgası

ABD’nin İran’a uyguladığı ambargonun Türkiye için bir avantaj sağlayacağının anlatıldığı bir diğer sunumda ise piyasada 139 İran bayraklı geminin de olduğunun altı özenle çizildi. 61 adet 13,9 milyon tonun da yabancı bayrakta olduğu, bunun çoğunluğunun da Panama bayraklı olduğu belirtildi.  Baltıc Dryİndex’inin de ana hatlarıyla anlatıldığı sunumda Baltık-Kuruyuk İndeksi’nin tüm taşımacıların talep ettiği bir index olduğu da belirtildi. 2019’da Çin ile ABD’nin birbirine koyduğu tepkilerin dünya piyasaları üzerinde belirleyici olacağını ifade eden Dinçel, 2019’da filoya girecek tonajla taşınacak miktarın eşit olacağını belirtti.

 

NEHİR GEMİLERİNDE ASLAN PAYI RUSYA’NIN

Nehir gemilerinde aslan payının Rusya’da olduğunu ifade eden Dinçel, Türkiye ve Ukrayna’nın bu alanda eşit olduğunu sözlerine ekledi. Nehir gemilerinin 2017’ye göre daha az kazandığını ifade eden Dinçel, Türkiye’nin bu konuda yatırım yapması gerektiğini de dile getirdi.

 

7DENİZ ÖZEL

Editör: Haber Merkezi