Savunma Sanayii Başkanlığı, sosyal medya hesabından, bir adet Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi (DİMDEG) tedarik edileceğini duyurdu. Savunma Sanayii Başkanlığı Twitter hesabından yaptığı duyuruda “Proje kapsamında muharip unsurların ve yüzer birliklerin akaryakıt ve su ikmallerini denizde İkmal yönetimi ile süratli bir şekilde yapmak amacıyla bir adet DİMDEG tedarik edilecek” denildi.

Duyuruda yer alan bilgilere göre, 194,4 metre boyunda ve 24,4 metre genişliğinde olan DİMDEG asgari 30 gün boyunca denizde kalabiliyor.

 

ASELSAN-HAVELSAN işbirliği ile inşa edilecek

Savunma Sanayii Başkanlığı ile Sefine Tersanesi arasında yapılan sözleşme kapsamında, ASELSAN-HAVELSAN iş birliği ile inşa edilecek DİMDEG açık denizde harekat icra eden gemilerin/görev grubu unsurlarının desteklenmesi maksadıyla görev alacak.
 
Bakım ve onarıma destek sağlayacak
 

DİMDEG, sahil desteği olmaksızın, en az dört geminin ikmal maddeleri (yiyecek, su, tıbbi malzeme, yakıt, cephane vb.) bütünlemesini denizde ikmal yöntemi ile gerçekleştirebilecek. DİMDEG; gemiler ile üzerlerinde konuşlu bulunan insanlı ve insansız su üstü ve su altı araçlarının, helikopterlerin ve insansız hava araçlarının belirli bir seviyedeki bakımlarının-onarımlarının yapılmasına da destek sağlayacak.

 

7DENİZ

 

Uçak gemisi için konsept tasarım başladı Uçak gemisi için konsept tasarım başladı

 

Editör: Haber Merkezi