Galataport Projesi’nin Mayıs 2020’de tamamlanacağını belirten Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, “Galataport’u sadece İstanbul değil İstanbul’a gelen, İstanbul’a gönül vermiş, İstanbul’u görmek isteyen, değişik lezzetlerini bir arada tatmak isteyen Türk- yabancı bütün misafirlerimize, vatandaşlarımıza açacağız. Bu proje ne Doğuş Grubu’na aittir ne de Şahenk ailesine. Bu proje Türkiye’nin projesidir. Bizler burada aracıyız” dedi.

 

Türkiye’nin en başarılı iş insanların biri olan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, yapımı devam eden Galataport Projesi’yle ilgili konuştu. Galataport’ta çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Şahenk, 2020 Mayıs’ında tamamlanacağını kaydetti.

CMA CGM'den Suudi şirketle iş birliği CMA CGM'den Suudi şirketle iş birliği

 

‘Memleketimize en güzel şekilde sunacağız’

 

Şahenk, şöyle devam etti: “Galataport’u sadece İstanbul değil İstanbul’a gelen, İstanbul’a gönül vermiş, İstanbul’u görmek isteyen, değişik lezzetlerini bir arada tatmak isteyen Türk- yabancı bütün misafirlerimize, vatandaşlarımıza açacağız. Galataport,  güvenlikli ve temiz bir biçimde,  içinde 1,2 kilometrelik yürüyüş yolu olan,  eski ve yeni İstanbul’umuzu gösterecek şekilde bu projeyi açıyoruz. Bu proje ne Doğuş Grubu’na aittir ne de Şahenk ailesine. Bu proje Türkiye’nin projesidir. Bizler burada aracıyız. Alnımızın akıyla projeyi bitirip memleketimize en güzel şekilde sunacağız. Huzurluyuz, gururluyuz” diye konuştu.

 

Türkiye’ye denizden ulaşım değeri arttıracak

 

Doğuş Grubu'nun yıllardır denizle ilgili yatırımlarına devam ettiğini dile getiren Şahenk, “Denizcilikte Türk misafirperverliğini en iyi şekilde gösteren marina işinde varız. İnşallah çok daha nicelerini yapacağız. Türkiye, konumu açısından üç tarafı denizle çevrili. Muhteşem ve adeta dünyanın en büyük açık hava müzesi. Buralara ne kadar denizden ulaşılırsa değeri o kadar artacak. Denizden gelen misafirlerimizin memleketimize kattığı döviz, normal hava ve karadan gelen misafirlerimizden daha başka. Zannediyorum Türkiye ekonomik olarak gelmiş olduğu mertebede, artık dünyadaki lüks yat turizmine rahatlıkla hizmet verebilecek. Hem altyapıya hem de insan kalitesine sahip. Buralarda daha çok güzel şeyler yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi