İstanbul’da Pendik açıklarında M/V Mark isimli yük gemisinde yangın çıktı. Sabahın ilk ışıklarıyla alevlerin yükseldiği görülen gemiye söndürme çalışmaları ile müdahale edilirken Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Gemide kamaraların olduğu alanda başlayan ve sebebi henüz belirlenemeyen yangını söndürme çalışmalar devam ediyor. Gemide bulunan 15 personelin tahliye edildiği belirtildi.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada saat 06.20 sıralarında Pendik açıklarında bir kuru yük gemisinde yangın çıktığını belirterek "Olay yerine Polis botu sevk edilmiştir. Polis botu gemide bulunan 15 mürettebatı bota alarak kurtarmış ve Kartal Limanı'na çıkarmıştır. Gemiye Kıyı Emniyeti yangın söndürme römorkörleri müdahale ediyor" dedi.

"GEMİDE ÇUVALLI SODA YÜKÜ VARDI"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yangın kontrol altına alındı, gemide çuvallı soda yükü vardı" denildi.

Beyrut'tan gelerek 2 Ocak'ta Pendik açıklarına demirleyen ve sahibi Türk olan kuru yük gemisindeki mürettebatın da yabancı uyruklu olduğu bildirildi.

Öte yandan yetkililer, şu ana kadar yangın nedeniyle çevreye zarar verecek herhangi bir durumun gözlenmediğini bildirdi.

ÖZELLİKLERİ:

Adı: MARK

IMO: 7721952

MMSI: 621222000

Çağrı İşareti: 5VBH3

Bayrak: TOGO (TG)

AIS Gemi Tipleri: Cargo

Brüt Tonaj (GRT) : 2383

Detveyt: 4595 t

Tam Boy x Tam Genişlik: 92m x 13.7 m

Yapım Yılı: 1981

 

Editör: Haber Merkezi