Hollandalı milyoner iş adamı Johan Huibers, Nuh'un Gemisi'ni Tevrat'ta yazdığı şekliyle yeniden tasarladı. Huibers'in beş yılını alan tahtadan gemi 124 metre uzunluğunda, 22 metre genişliğinde ve 2 bin 500 ton ağırlığında. 'Nuh'un Gemisi', 5000 yolcu kapasiteli. Huibers, bu gemiyi 4 milyon Euro'luk yardımlarla tamamladı. Hollandalı iş adamı, gemisi için 12 bin ağaç kullandı. Huibers gemi yapma fikrine, 1993 yılında Nuh'un öyküsünü çocuklarına okurken kapıldı. İlk yaptığı gemi, 70 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeydi.  Hristiyan iş adamı, İsrail'e gitme amacını, "Bu tanrının gemisinin bir kopyası. Ancak onu tanrının topraklarına götürürsem bir anlam taşır" şeklinde açıkladı.

 
Neredeyse tamamı ahşap olan geminin yapımında 12 bin ağaç kullanıldı. Tıpkı Nuh'un Gemisi'nde olduğu gibi içerisine türlü hayvanların maketleri de yerleştirildi. Bir süre müze olarak kullanılan gemi Hollanda'dan yola çıkarak  İsrail'e gidecek.

 
2.500 ton ağırlığındaki geminin 5.000 yolcu kapasitesi bulunuyor. Ancak geminin bu sayıda yolcuyu ağırlayabileceği konusunda yetkililer kararsız.

 
Huibers'in 2013 yılında tamamladığı 'Nuh'un Gemisi', Hollanda'nın Rotterdam şehrinin doğusundaki Krimpen aan de Ijssel'de bir süre müze olarak kullanıldı. Ancak gemi yeterli güvenlik tedbirleri tamamlanmadığı için ziyarete kapalı.

Editör: Haber Merkezi