Nippon Paint’in geliştirdiği “Dünyanın ilk biosit (zehir) içermeyen, uzun süreli karina kirlilik kontrolü sağlayan, SPC (Self Polishing Co-Polymer) Antifouling Boyası AQUATERRAS”ın 5 Eylül 2018 Çarşamba günü SMM Hamburg Denizcilik Fuarı kapsamında Avrupa pazarına tanıtımı gerçekleşti. Tanıtım sonrası bir araya geldiğimiz Nippon Paint Marine (Turkey) Ticari ve İş Geliştirme Direktörü Capt. Cengiz Karabüber ve İTÜ DEFAMED 51. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Ahmet Baybora Yıldırım ile SMM Hamburgʹda bir araya geldik. Cengiz Karabüber ve Baybora Yıldırım fuara ilişkin şunları aktardı: “Fuar bizim açımızdan oldukça iyi gidiyor. Dün ziyaretçi trafiğimiz oldukça yoğundu, ciddi ziyaret alıyoruz. Çok memnunuz bu durumdan. Türkiye’den de ilgi ve katılım çok yoğun. Verimli bir fuar yaşayacağımızı öngörüyoruz.

Fuarda ise yeni teknoloji ürünümüz AQUATERRAS’ın tanıtımına ve lansmanına odaklanmış durumdayız. Dünyadaki zehir muhteviyatını içermeyen, kendinden çözünen ilk biosit boyadır. Nippon Paint Marine, özellikle antifouling teknolojisinde her zaman ilklerin temsilcisi olmuştur. 1881’de Japonya’da kurulan firmamız, dünyanın ilk patentli antifouling boyasını 1911’de denizcilik endüstrisinin kullanımına sunmuştur.

Ufuk Erinç IBIA’da söz sahibi olmaya talip oldu Ufuk Erinç IBIA’da söz sahibi olmaya talip oldu

Daha sonra 1990 yılında Ecoloflex SPC isimli ilk Self Polishing boya teknolojisini bulmuştur. Akabinde, 2008 yılında LOW- friction teknolojisini ve daha sonra geliştirerek A-LF-SEA (Advanced LOW- friction) teknolojisini marketin kullanımına sunmuş ve bununla beraber ciddi oranda yakıt tasarrufu sağlanmıştır. Yeni ürünümüz AQUATERRAS ise tüm bu teknolojilerin üzerinde biosit (zehir) içermeyen kendinden çözülme özelliğiyle IMO’nun yakın bir zamanda getireceği yasaklamaya şimdiden uygundur. Ve Nippon Paint her zaman olduğu gibi antifouling boya teknolojisine öncülük etmektedir. Dolayısıyla geleceğin antifouling teknolojisi olan yeni ürünümüz AQUATERRASʹı SMM Hambug 2018 Fuarıʹnda ön plana çııkarmaktayız.ˮ

İBRAHİM KOCAMIŞ/ 7DENİZ

Editör: Haber Merkezi