Kısa adı GİSBİR olan Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, 2019’un ilk toplasını GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran başkanlığında GİSBİR binasında gerçekleştirdi. Yoğun katılıma sahne olan toplantıda komisyonlarda alınan kararların yanı sıra GİSBİR’in yurt dışında katılacağı fuarlar masaya yatırıldı. 2019’un huzur ve sağlık içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Başkan Kıran, GİSBİR’in ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşecek olan Mareforum toplantısının önemine dikkat çekti. Kıran şunları söyledi: “2019, hem sektörümüze hem ülkemize hayırlı olsun. İlk toplantımızı geride bıraktık. Katılımımız neredeyse tamdı. Genel olarak konularımızı gözden geçirdik. Yurt dışına çok önem veriyoruz.

MAREFORUM’U GİSBİR ÖNCÜLÜĞÜNDE TÜRKİYE’YE GETİRİYORUZ

15 Nisan’da Mareform’u Türkiye’ye getiriyoruz. GİSBİR olarak buna imzamızı attık diyebiliriz. Verimli bir forum olacak. Ses getirecek. Arkadaşlarımız vargüçleriyle bunun için çalışıyor.

TERSANE KIYI YAPILARI KONUSUNDA DTO İLE AYNI ÇİZGİDEYİZ

Tersane Kıyı Yapıları Genel Müdürülüğü’müzün bir yönetmeliği var. Bununla ilgili görüşlerimizi daha önce paylaşmıştık. Gayet başarılı bir yönetmelik ama birtakım düzeltmeler, taleplerde bulunduk. Bu konuda DTO ile aynı çizgideyiz. Bizim özellikle burada bir-iki konunun düzeltilmesi yönünde bir ısrarımız var. Umarım bunlar da istediğimiz şekilde çıkar. Bu ve sileyle tüm camiamızın yeni yılını tekrardan kutluyor, başarılar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi