Türkiye Gemi Sanayicileri Birliği (GİSBİR) 43. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Süheyl Demirtaş'ın Divan Başkanlığı yaptığı Mali Genel Kurul toplantısına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızırresi Deniz, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, TOBB Denizcilik Meclisi Başkanı Erol Yücel, İstanbul Liman Başkanı Hüseyin Gani Aygün, TOBB Başkan Vekili Halim Mete ve çok sayıda üye katıldı. Mali Genel Kurulda bir konuşma yapan Murat Kıran, göreve geldikleri günkü hedeflerini bugün başarmanın gururunu yaşadıklarını belirterek '3 Ekim 2011'de göreve geldiğimizde arkadaşlarımla bir amacımız vardı. Bu amaç sektördeki her farklı anlayış ve düşüncenin kendini ait htiği, Türkiye'nin kurumsal bir çatı örgütünü oluşturmaktı.

Yine GİSBİR'in kendi imkanlarıyla ayakta durabileceği ve faaliyetler de bulunarak ilerleyebileceği bir yapıya kavuşmasıydı. Eğer bu hedefler başarılı olursa GİSBİR ve GİSAŞ, farklı yönetimlerle kendi ayakları üzerinde durabilecekti. İşte şimdi ben ve arkadaşlarım bu hedeflerimizi ulaşmış olmanın gururunu yaşıyoruz. 2013 itibariyle, tersane üye sayımız 42ʹden 61ʹe yükselmiş, gerçek kişi üye sayısı ise 21 olmuştır' şeklinde konuştu.

GİSBİR Başkanı Kıran, sektörün birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyduğunun da altını çizerek şöyle devam etti: 'Pek çok kez sıkıntılarla boğuştuk. Fakat bu sıkıntılar içinde resmin bütününü kaçırmamalı birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Böylelikle Türkiye Gemi İnşa Sanayinin geleceğini oluşturabiliriz.' Konuşmasının sonunda sektörün farklı paydaşlarını bir arada görmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Kıran, denizcilik sektörünü aydınlık bir geleceğe taşıma inançlarının ilk günkü gibi taze olduğunu da sözlerine ekledi. 7DENİZ

Editör: TE Bilisim