Dünyanın en büyük özel yolcu gemisi şirketi olan MSC Cruises, MSC Bellisima’yı gemi yapımında dünya lideri Chantiers de 1’ Altantique’ten teslim aldı. Saint-Nazaire'deki tersanede düzenlenen törenle teslim alınan MSC Bellissima “MSC for Me” ve ZOE teknolojiyle donatıldı.

 

MSC Bellissima’nın Teslim Töreni’ne MSC Grubu’nun Kurucusu ve İcra Başkanı Gianluigi Aponte, MSC Cruises İcra Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, Chantiers de l’Atlantique Genel Müdürü Laurent Castaing ile diğer bölgesel ve yerel yöneticiler ile sektörün ileri gelenleri katıldı.

 

 

Son teknoloji ile donatıldı

 

MSC Bellisima gemi inşası ve tasarımında sınırları zorluyor. Mevcut yeni çevresel teknolojiler ile donatılan gemide, üstün bir egzoz gazı temizleme sistemi, gelişmiş bir atık su arıtma tesisi, makine alanlarından yağ tahliyesinin önlenmesi için sistemler, balast suyu arıtma sistemi ve ısı geri kazanım sistemlerinden led aydınlatmalara kadar çeşitli enerji tasarrufu iyileştirmeleri bulunuyor.

 

ZOE’yi sunan ile MSC Cruises gemisi

 

Aynı zamanda misafir teknolojisi ile donatılmış gemide “MSC for Me” ye eklenen dünyanın ilk sanal kişisel seyir asistanı olan “ZOE”yi sunan ilk MSC Cruises gemisi oldu. Her kabinde bulunan ses etkileşimli sanal kişisel asistan ZOE, seyirle ilgili yüzlerce soruya cevap verebiliyor.

 

 

Filoya 7 bin yolcu kapasiteli World Class mega gemiler de katılacak

 

MSC Cruises, 2 yıldan daha kısa bir sürede MSC Bellissima’nın yanı sıra 3 gemi daha filosuna katarken, 2027 yılına kadar 13 yeni nesil yolcu gemisini daha katmayı planlıyor. Bunların arasında yaklaşık 7 bin konuğu ağırlayabilecek kapasitedeki World Class mega gemiler ve ultra lüks kategoride dört gemi bulunuyor.

 

MSC Bellissima’nın ilk turu 4 Mart’ta

 

Her mevsim için açık ve kapalı alanlara sahip olan MSC Bellissima, 315 metre uzunluğuyla dünyanın en çok seyahat edilen limanlarına erişebilecek şekilde tasarlandı. 2 Mart'ta Southampton’daki isimlendirme törenine doğru yola çıkan MSC Bellissima, 4 Mart'ta  sezonun ilk seferini Batı Akdeniz turları için İtalya'nın Cenova kentine doğru yola çıkıyor. Kasım ayında ise Körfez'deki yerini alarak Dubai çıkışlı haftalık turlarını ve 2020 bahar mevsinde ise Asya’ya geçiyor.

 

 

 

DTO, denizcilik sektörünü iftarda bir araya getirdi DTO, denizcilik sektörünü iftarda bir araya getirdi

Vago: MSC Bellissima, inovasyon arayışımızın kanıtıdır

 

Yapılan teslimatta konuşan MSC Cruises Genel Müdürü Pierfrancesco Vago, “Teslimat, Chantiers de l’Atlantique ile ortaklığımızın hikayesinde başka bir bölüme işaret ediyor. Birlikte, şirketimize ilk büyümenin yolunu açan 14 yenilikçi yolcu gemisini hayata geçirdik. Filomuzun erişimini daha da derinleştirmek için önümüzdeki yıllarda daha birçokları birlikte inşa edilecek. Ayrıca, MSC Bellissima, zerafeti ve güzelliği ile denizdeki en iyi denizcilik ve çevre teknolojisine odaklanmasının yanı sıra, inovasyon arayışımızın kanıtıdır” dedi.

 

Castaing: İki şirket için gerçek bir başarı öyküsüdür

 

Bu yeni geminin son 20 yıl boyunca MSC Cruises ve Chantiers de L’antantique arasında kurulan uzun vadeli ortaklığın kalitesinin kanıtı olduğuna işaret eden Chantiers de L’Atlantique’in Genel Müdürü Laurent Castaing, “Müşterilerimizin güvenini hak etmek için her zaman tüm uzmanlığımızı ve yenilikçiliğimizi getiriyoruz, bu iki şirket için de gerçek bir başarı öyküsüdür” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi