Tersane personeline yangın eğitimi Tersane personeline yangın eğitimi

TÜDEV Genel Merkezi’nde gerçekleşen Genel Kurul’da yaşanan gerginliğe ilişkin Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan’dan tepki geldi. Polemiğin ardından kürsüye çıkan Kalkavan, “Kardeşimize görevi devretmeye gelmiştim. Bunun keyfini çıkartamıyor musunuz? Eğlenemiyor muyuz? Neden? Esas olan kurumları korumak. Kurumları korumak istediğiniz zaman niyetinizi ortaya koymanız lazım. Katar’ın altında benim de imzam var. Keşke bana sorsaydılar. Middle East’te bir temsilciniz olmadan kapıdan içeri girebilir misiniz” diye konuştu.

 

‘Ülkeye 100 Milyon Dolarlık kaynak oluşturduk’

 

Kalkavan şunları söyledi: “TÜDEV’de emeği geçen, içine üniversiteyi de koyalım diyen kişiye, o senedi imzalayan, o vakfı kuran herkese teşekkür ediyorum. 28 dönüm araziyi 2006 yılında 10 Milyon 600 bin liraya aldık. Bizler bir dönemi tamamladık gidiyoruz. Bazıları kalıcı olduğunu zannediyor. Öyle bir şey yok. TÜDEV’in ilk senedinin yazıldığı dönemden beri TÜDEV’in her döneminde olan bir insanım. 26 yıldır denizcilik eğitimi ile uğraşıyorum. Neden uğraşıyoruz? Başarmak arzusundan. Ben TÜDEV ile ilgili her şeyi sorun isterdim.”

 

Başkanı itibarsızlaştırmak kurumu itibarsızlaştırmaktır

 

Kalkavan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Salih Zeki Çakır’ın 2013’te söylediği şeyin ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüştük. Meclis üyesi olan herkesin Mütevelli Heyetinde olmasını sağladık. Odaların kurduğu başka üniversiteler de var. Kurucu olarak 56 kişi, sonrasında 126 kişiye çıkmış. Bunun böyle olmasının ne zararı var. Bu periyodu Tamer Başkan sağduyusuyla pozitif bir şekilde götürdü. Odanın Başkanı, TÜDEV’in başkanı olur. Temmuz’dan sonra Sayın Başkan Piri Reis Üniversitesi’nin de Mütevelli Heyeti Başkanı olacaktır. Olması gereken de budur. Biz kurumlara destek çıktığımız gibi kurumların itibarını arttıran da başkanlardır. Biz başkanlara sahip çıkacağız. Bir başkanı itibarsız hale getirdiğiniz zaman bilin ki kurumları da itibarsız hale getiriyorsunuz. Buraya çok güzel bir devir töreni diye geldim. TÜDEV son üç senede Samsun Gemisi’nin dışında bir şey yapmadı. Para ile işi yok. Odadan gelen parayı Üniversite’ye göndermiştir. İnşallah bizden sonrakiler bizim yaptıklarımızdan daha iyi şeyler yapacaktır. Niyetiniz iyiyse kaynak bir yerden geliyor.”

 

Kalkavan, Çakır'ın önerdiği TÜDEV'in İMEAK Deniz Tİcaret Odası'na bağlanmasına konusunda ise, "Bu mümkün değil" yorumunu yaptı. 

 

7 Deniz (ÖZEL) 

Editör: Haber Merkezi