Denizcilik sektöründe çok sevilen ve sözüne değer verilen bir isim. Şirketi mali sıkıntıya girmiş, konkordato almış.İSTANBUL , Denizcilik sektöründe çok sevilen ve sözüne değer verilen bir isim. Şirketi mali sıkıntıya girmiş, konkordato almış..Halim Mete ve Ailesi Türk denizcilik sektörünün en önemli isimlerinden birisidir. 1956 yılında kurucuları Osman Memiş Mete 50 tonluk bir takayla açılmış denizlere.“Yeni Hayat” isimli bu takayla başlayan yolculuk aynı zamanda yeni bir hayatın başlangıcı olmuş.

KUMCULUĞA DEVAM

Daha sonra sırayla “Akar” motoru, “Düzgider” ve “Yetim Osman” gemileriyle kumculuğa devam edilmiş.1975’te inşa ettirilen 850 tonluk “Mehmet Mete” gemisi taşımacılıkta ilerlemesini sağlayan bir adım olmuş. Babanın kurduğu iş dört oğlu tarafından devam ettirilmiş. 1980’de kurulan Mete Kardeşler Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Halim Mete yapıyor. Bekir, Mete ve Fazlı kardeşler de şirketin yönetim kurulu üyesi konumunda. Halim Mete ailenin görünen yüzü. Yıllarca TOBB Başkan Yardımcılığı yaptı. Aynı zamanda Deniz Ticaret Odası’nın da başkan yardımcılıkları görevinde bulundu.Denizcilik sektöründe çok sevilen ve sözüne değer verilen bir isim. Deniz Ticaret Odası’nın son seçimlerinde kaybedince hem Deniz Ticaret Odası yönetiminden hem de TOBB yönetiminden ayrıldı.

Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor

MALİ SIKINTI

Bu kadar girişten sonra gelelim kulisimize. Mete Kardeşler Şirketler Grubu’nun Alarga Kumanyacılık ve Gemi Malzemeleri Ticaret Anonim Şirketi ünvanlı şirketi mali sıkıntıya girmiş.  Grubun diğer şirketlerinde bir sorun var mı bilemiyoruz ama Alarga Kumanyacılık konkordato ilan etmiş. Firma büyük yük gemileri, yolcu gemileri ve kurvaziyerin gıda başta olmak üzere her türlü ihtiyacını tedarik ediyor.

KONKORDATO KOMİSERLERİ ATANDI

Son yıllarda kurvaziyer turlarının azalması işlerinin bozulmasına neden olmuş olabilir. Aile şirketi tekrar düzlüğe çıkarabilmek için mahkemeye başvurmuş.İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi talebi kabul ederek 3 Ocak 2019 tarihinden itibaren üç aylık geçici mühlet kararı vermiş ve şirkete konkordato komiserleri atamış. Bu kararla Mete Ailesi’nin şirketi zaman kazanmış. Şimdi iyileştirme projelerini hazırlayıp kesin mühlet kararı almak için çalışıyorlarmış.  (Kaynak: Para Dergisi)

Editör: Haber Merkezi