IMEAK DTO 2. Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı yapıldı. Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü’nde yapılan toplantıya Meslek Komiteleri Üyeleri büyük ilgi gösterdi.

TOPLANTIYA KATILAN YETKİLİLER

Toplantıda Ulaştırma Bakanlığı ve Deniz Ticaret Odası'ndan yer alan heyet Meslek Komitelerinin sıkıntılarına cevap verdi. Heyette Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Danışmanı Ali Kurumahmut, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Kenan Türkantoz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz yer aldı.

BAŞKAN KIRAN: YOĞUN KATILIMDAN MEMNUNUM

Toplantının başında İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran: “2018 yılının ikinci Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı için bir araya geldik. Katılım gayet iyi. Sektörümüzle ilgili sorunları, sıkıntılar, Bakanlıkla ilgili tüm yetkililer burada. İnşallah güzel, hayırlı ve sonuca ulaşan bir toplantı olur. Davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Başkan Kıran, Kartal İstimbotu Onursal Sertifikası hazırlayan Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu’na teşekkür ederek Melikoğlu’nu kürsüye davet etti.

MELİKOĞLU: 'GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER!'

Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor

Kürsüye çıkan Cem Melikoğlu: ‘Geldikleri gibi giderler’ sözünü hmek anlatılmaz bir duygu. Atamızın 13 Kasım 1918’de güvertesinde ‘Geldikleri gibi giderler’ sözünü söylediği Kartal İstimbotu batık halde duruyordu. Arif Ertek’e özellikle teşekkür ederim. Gemiyi buldu ve platform oluşturuldu. Birçok insanın emeği oldu. Deniz Ticaret Odası’nın yoğun emeği vardı ve gemi kurtarıldı. Bu platform bir yıl süren restorasyondan sonra gemiyi orijinal haline sokup 13 Kasım 2018’de Deniz Kuvvetlerine teslim etti. Gemi müze olarak kullanılıyor. İstanbul Deniz Müzesinde ziyaret edilebilir. Kartal istimbotu, gemi değil Türk Milletinin ümitsizliğe karşı sembolüdür. Cumhuriyetimizin kurucu taşlarından bir unsurdur. Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Bey’in sayesinde anı objesi olarak da sertifikayı dağıttık" dedi.

 

"TÜRK LOYDU'NUN ELDE ETTİĞİ BİR BAŞARI VAR"

Başarılı çalışmaların hem sektöre hem de Türkiye'ye katma değer sağladığını ifade eden Türk Loydu Başkanı Melikoğlu, bundan böyle de Türk Loydu'nun kesintisiz çalışmalarla ülkemize ve sektöre katkı sunacağının altını özenle çizdi. Türk Loydu’nun son dönemlerde önemli işler başardığını da dile getiren Melikoğlu şöyle konuştu: “Türk Loydu’nun elde ettiği bir başarı var. IMO’da GBS onayı aldık. 150 metrenin üzerinde akaryakıt, kimyasal gemi inşası için IMO’dan onaylı klas kuruluşu olmanız lazım. Türk Loydu da IACS dışında bu yetkiyi alan tek kuruluş oldu. Türk Loydu’nun bu yetkinliği tüm dünya ülkelerine sirküle edildi. İdarenin çok yardımı oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na, Dış İşleri Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. Türk Loydu’nun gücünü görmüş olduk. Türkiye artık Uluslararası alanda daha büyük bir güce sahip.”

AHMET DOĞAN

 

Editör: Haber Merkezi