Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi'nin ilk etabı tamamlandı. Şehir Hatları 2 yıl aradan sonra bugün düzenli seferlere başlıyor. 

 

Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi'nin ilk etabı tamamlanırken, Şehir Hatları, bugünden itibaren Kabataş'tan Adalar  ve Boğaz hattına seferlere başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklamasına göre, Şehir Hatları AŞ’nin kullanacağı 708 metrekarelik geçici terminal binası (iskele) ile sefer yapılacak ve gemi bağlanacak 2 iskelenin inşaatı bitirildi.

 

 

3 ayrı yolcu salonu, iskele amirliği, personel donatı alanından oluşan iskele binasına, sefer saatlerini gösteren dijital panolar, biletmatik ve turnikeler yerleştirildi. 2 yıl aradan sonra başlayacak deneme seferleri Kabataş - Adalar yönünde sabah ve akşam pik saatlerde, gidiş yönünde ise Eminönü ve Kadıköy iskelelerine uğramalı olarak gerçekleştirilecek. Bugün başalayacak ilk etap öncesi dün hizmete alınacak iskelelere yaşanan şehir hatları vapurları dün gün boyu deneme seferleri yaptı. 2016'da başlayan proje 2020 yılında tamamlanacak. 

 

 

Ekim 2020'de tamamlanacak projenin 2. etabında ise İDO ve BUDO gemileri de burayı kullanacak. Ayrıca boğaz gezisi yapan turistik teknelerde kompleksi kullanacaklar. Revize edilen yeni projeye göre, terminal binaları klasik Osmanlı yapısı olacak. Projenin 2. etabında, 32 bin 500 metrekarelik meydan yapılacak. 18 bin 400 metrekaresi sert zemin, 14 bin 142 metrekaresi yeşil alan olacak. 

 

 

Projeye göre iskelenin önüne 3 adet terminal binası inşa edilecek. Bölgede yerin altında 700 otomobil, 26 engelli aracı ve 95 otobüs kapasiteli 2 katlı yeraltı otoparkı inşa edilecek. 

"Yüzen Ahır" Çelebi Limanı'nda: "Toz ve koku halkı bezdirdi" "Yüzen Ahır" Çelebi Limanı'nda: "Toz ve koku halkı bezdirdi"

 

Kabataş Transfer Merkezi tamamlandığında günde 210 bin yolcuya hizmet verebilecek. Transfer merkezinde kara, deniz ve raylı sistemler birbirine entegre olacak. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi