Son günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın Denizcilik Özel Danışmanı sayın Ali Kurumahmut'un görevinden ayrıldığı iddiası ortaya atılmıştı. 7DENİZ olarak Sayın Kurumahmut'a ulaşarak DOĞRULARI sizler adına öğrendik. Sayın Karamahmut, "Görevimin başındayım. Çıkan haberler asılsızdır, itibar etmeyiniz. Sektörümüze olanca gücümüzle hizmet sunacağız" dedi.

7DENİZ MESLEK ETİK İLKELERİ İLE HAREKET EDİYOR

7Deniz olarak gerek internet haber sitemizde gerekse de dergimizde siz değerli okuyucularımızın SADECE DOĞRULARI öğrenmesi için gayret sarfediyoruz. GAZETECİLİK MESLEK ETİK İLKELERİ doğrultusunda siz değerli okuyucularımızın spekülatif haberlerle değil, doğru ve HABER DEĞERİ TAŞIYAN haberleri okumasunu amaç ediniyoruz. 

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Son günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın Denizcilik Özel Danışmanı sayın Ali Kurumahmut'un görevinden ayrıldığı iddiası ortaya atılmıştı. 7DENİZ olarak Sayın Kurumahmut'a ulaştık. Sayın Karamahmut, iddiaların asılsız olduğunu ifade ederek görevinin başında olduğunu, sektör yararına sonuna kadar çalıştıklarını ve bundan sonra da bu yönde çalışacaklarını ifade etti. Karamahmut, asılsız haberlerle kaybedilecek enerjinin kimseye fayda sağlamayacağını, herkesin sektörün faydasına olacak konularda enerji ve çaba sarfetmesi gerektiğinin de özenle altını çizdi.

SEKTÖRÜMÜZÜN FAYDASINA ÇALIŞIYORUZ

İspanya hücum gemisi Sarayburnu'na demirledi İspanya hücum gemisi Sarayburnu'na demirledi

Karamahmut, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da denizcilik sektörünün faydasına olacak konulara kafa yorduklarını; tüm enerjilerini bu yönde harcadıklarını ifade ederek; KAMU ve özel sektör olarak ülkemiz ekonomisine nasıl fazladan bir kuruş kazandırabiliriz konusuna odaklandıklarını ve bu doğrultuda vargüçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Karamahmut, KAMU-özel sektör iş ve güçbirliğinin şart olduğunu da sözlerine ekledi.

 

KİMDİR?

1960 Trabzon'un Of İlçesi'nde doğdu. 1982 yılında Deniz Harp Okulu'ndan, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek Lisans Eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Kurumahmut, "Uluslararası Boğazlardan Geçiş ve Türk Boğazları'nın Hukuki Statüsü" konulu tez çalışmasını yaptı. 1995 yılında Deniz Harp Akademisi eğitimini, Şubat 2000'de ise Silahlı Kuvvetler Akademisi eğitimini tamamlayan Ali Kurumahmut, Deniz Kurmay Yarbay rütbesinde iken kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. 2002 yılında İstanbul Barosu'nda Avukatlık stajını tamamlayan Ali Kurumahmut, 18 Temmuz 2003 yılında atandığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü görevini 17 Ekim 2005 tarihine kadar sürdürdü. 2004-2005 Eğitim ve Öğretim yılı sonuna kadar Harp Akademileri Komutanlığı'nda dış konferansçı olarak düzenli dersler veren Ali Kurumahmut'un Türk-Yunan ilişkileri, Türk Boğazları, Deniz Hukuku ve Denizde Silahlı Çatışma Hukuku konularında Türkçe ve İngilizce yayınlanmış kitapları ile çok sayıda makalesi mevcuttur. 21 Şubat 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine atanan Ali Kurumahmut, 8. Daire Üyesi olarak 23 Temmuz 2016 tarihine kadar görev yaptı. Mehmet Cahit Turhan'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na atanmasıyla birlikte, Özel Statülü Denizcilik Danışmanı olarak görevlendirilmişti. İngilizce bilen Ali Kurumahmut evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi