Boğaçay Projesi'nden, Konyaaltı Sahili'ne, Kruvaziyer Liman'dan, Tünektepe Projesi'ne mega projelerle Antalya, dünyanın parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Antalyalıların desteği ile hayal denilen projeleri birer birer başlatan ve gerçekleştiren Başkan Menderes Türel, marka kent Antalya hedefine hızla yaklaşıyor.



BOĞAÇAYI YAŞAM ALANI
Başkan Türel, taşıdığı afet riskiyle Konyaaltı'nı tehdit eden Boğaçayı'nı kente büyük katma değer sağlayacak bir yaşam alanına dönüştürüyor. Taşkın önlemeye yönelik alt yapı çalışmaları sürerken su tutmaya başlayan proje, kanal görüntüsüyle şimdiden görsel bir güzellik sunuyor. 1 milyar liraya mal olması beklenen mega projenin diğer etaplarında eğlence merkezi, safari parkı, film platosu gibi çekim merkezleri yapılacak.


Antalya'nın çehresini değiştiren Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Park projesi Konyaaltı Sahilini adeta bir pırlanta gerdanlığa dönüştürdü. Uluslararası İdealkent Ödülleri 2018 ödülünü alan proje kapsamında sahil yaya öncelikli hale getirildi. Konyaaltı Sahili, yemyeşil görüntüsü, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor sahaları, parkları, modern kent mobilyaları, meydanları ile muhteşem oldu. Proje kapsamında 30 bin metrekare beton alan yeşil alana dönüştürüldü. Teleferik projesinin hayata geçmesi ile ilk adımı atılan Tünektepe Projesi de Antalya'nın işaret fişeği olacak. Muhteşem mimarisiyle kartpostalları süsleyecek Tünektepe Projesi ile Antalya yeni bir çekim merkezine kavuşacak. Tünektepe'de Antalya'nın gelecekteki simgesi olabilecek 30 odalı bir turistik tesis, cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak. Burası halkın da günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek. Nitelikli ve zengin turisti Antalya'ya çekmek için hayata geçirilecek Kruvaziyer ve Yat Limanı Projesi ihale aşamasına geldi. Kruvaziyer Liman'ın günlük turist kapasitesi 20 binin üzerinde olacak.

Yunan adalarına kapıda vizede hizmet bedeli 90 euroya çıkıyor Yunan adalarına kapıda vizede hizmet bedeli 90 euroya çıkıyor



3. ETAP RAYLI TAM GAZ
Antalya'nın günümüz ve gelecek yıllardaki ulaşım problemine kalıcı ve çağdaş çözüm olacak 25 kilometrelik Varsak- Zerdalilik 3. Etap Raylı Sistem Projesi büyük bir hızla devam ediyor. Yaklaşık 700 milyon liralık olan projede raylar döşenmeye başladı. Varsak Otogar arasındaki ilk etabın Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.



YENİ BİR ANTALYA DOĞUYOR
Türkiye'nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan 'Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi' ile Antalya yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor. Sosyal alanları, pazarları, halk pazarları, okulları, yeşil alanları, alışveriş caddeleri, müzeleri, içinden geçen raylı sistemi ile Kepez ve Santral Antalya'nın en kaliteli bölgesine dönüşüyor. Hak sahiplerine ait konutların da içinde yer aldığı yaklaşık 6500 konutun inşaatında sona gelindi.

Editör: Haber Merkezi