KOSDER Başkanı Hüseyin Kocabaş ile yaptığımız söyleşi de hem derneği konuştuk hem de Türk Koster Filosunun Yenilenme Projesinin dünü, bugünü ve geleceğini masaya yatırdık. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER), Koster Filosunun Yenilenme Projesinde yadsınamaz emeğe sahip.

Bu vesileyle sohbetimize buradan başlamak isteriz. Dünden bugüne atılan adımlar nelerdi? 

Anadoluport Yeşil Liman olma yolunda hızla ilerliyor Anadoluport Yeşil Liman olma yolunda hızla ilerliyor

 

Esasen Türk Koster Filosunun Yenilenmesi Projesi, ciddi olarak 2000’li yıllarda ele alınmaya başlanmıştı. Koster Armatörleri Derneği adıyla 2000-2013 yılları arasında faaliyet gösteren dernek tarafından o dönemde yatırım teşvik belgeleri almıştı. Lakin belgeler o dönemde kullanılamamıştı. Ancak koster filomuzun devlet nezdinde yaşlandığı kabul görmüştü. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nin (KOSDER) 2014 yılında kurulmasıyla birlikte de bambaşka bir sürece girildi. Koster filomuzun yenilenmesi gerekliliği derneğimizin amaçları arasında ayrıcalıklı ve önemli bir paya sahip oldu. Dernek çatısı altında projeye inanan ve sektöre hizmet etmek isteyen armatör, işletmeci ve paydaşları bir araya toplayan KOSDER, filomuzun yenilenme ihtiyacını her daim gündemde tuttu. Salih Zeki Çakır önderliğinde 2008’de kurulan ISTFIX-İstanbul Navlun Endeksi, filomuzun mevcut durumunu bilimsel verilerle ortaya koydu. Kurulduğu günden bugüne değin de Karadeniz ve Akdeniz’de kapsamlı ticari ve teknik analizler yapıyor. Açıkçası bu analizler, koster gerçeğinin devletin tüm kademelerinde bilinmesini ve kabul görmesinde çok önemli oldu.

 

Tabii ki bunlar dışında yaptığımız Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız (UDHB), Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız (BSTB) ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar da var. Bizlerle birlikte projeye hizmet eden pek çok kişi ve kurumun emekleri neticesinde Türk Koster Filosunun Yenilenmesi Projesi 2017-2021 Stratejik Plana dahil edildi. Yakın geçmişte de projenin hayata geçeceği Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü tarafından duyuruldu. 

Burada bahsetmek istediğim önemli bir husus daha var. Dernek olarak her zaman iyi niyetimizi koruduk. Bu projenin ülke projesi olduğuna inandık ve bu inancımızı da bilimsel verilerle kamu tarafına ve sektörümüze sunduk. Karadeniz ve Akdeniz’i tekrar Türk gölü haline getirebilmek için birlikte hareket etmemiz gerektiğini savunduk. Ayrıca devletimizin de arkamızda olmasının hayati derecede önemli olduğunu dile getirdik. Niyet iyi olunca sonuçta ülkemiz ve sektörümüz adına güzel oldu.

 

Devletimizin de birebir işin içinde ortak olarak yer aldığı projeyi biraz anlatır mısınız?

 

Proje ilk etapta kamu ve özel sektör ortaklığıyla hayata geçirilecek. Koster Denizcilik Yatırım A.Ş.’ye, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 49 ortak olacak. Yüzde 51’lik kısmı ise armatörler ve yatırımcılar üstlenecek. Burada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız, hurda teşviki ile yaşlı gemilerin filodan ayrılmasını özendirecek. Diğer taraftan da Ekonomi Bakanlığımız projeyi destekleyecek.

 

Peki, devlet ortaklığı süreklilik arz edecek mi?

 

Devletimizin armatör olarak kalmak gibi bir düşüncesi yok. Ülke projesini hem destekliyor hem de teşvik ediyor. Buradaki hassas nokta denizcilik ve gemi sanayinde yerli malların kullandırılması. Ki böylece gemi inşa sanayine büyük katkı sağlayacak. Yüzde 51’lik kısma dönersek, burada herkes hisse sahibi olabilecek. Belki bu şirket ilerde borsaya bile girebilir. Neticede şeffaf ve güven veren bir yapıdan bahsediyoruz. Benim bir düşüncem de KOSDER’i bu çatı kuruluşuna katmak. Lakin, Dernekler Yasası buna izin vermiyor. Bu konuda farklı bir yol izleyebiliriz. Üzerinde çalışacağız. Biz geçmiş dönemlere kıyasla daha şanslıyız. Çünkü Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, birçok bürokratımız deniz kökenli. Ne söylemeye çalıştığımızı direkt anlıyor olmaları buradaki en büyük avantajımız. Zaman bizim için kişisel menfaatleri arka tarafa itip, ülke ve sektör menfaatlerini ön plana çıkarma zamanı. Türk denizciliği ve ülkemiz ancak böylesi bir bakış açısıyla daha iyi noktalara gelebilir. Biz de bu konuda elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz.

 

7DENİZ DERGİSİ MAYIS HAZİRAN 2018 SAYISI // RÖPORTAJ

Editör: Haber Merkezi