Antalya Deniz Ticaret Odası’nı ziyaret eden Esen, Antalya’nın ve Konyaaltı’nın deniz sporları alanında daha iyi bir yere taşıyacaklarını ifade etti. Esen, “ Gerek belediye bünyesinde gerek belediye destekli su sporları alanında kurulacak spor branşlarını çoğaltmamız gerekiyor. Dünyaca ünlü bir sahile ve denize sahibiz. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Örneğin bir kürek takımı kurabiliriz. Tüm bu faaliyetleri yaparken de Deniz Ticareti Odası’ndan fikir alıp, beraber değerlendireceğiz. Yapacağımız her projede kentin paydaşlarının fikirlerini alacağız” dedi.

 

‘ORTAK HEDEFLERİMİZ VAR’

 

Kent yönetiminde belediyelerin olduğu kadar sivil toplum kuruluşlarının da söz hakkına sahip olduğunu belirten Esen, “Hepimizin nihai hedefi yaşadığımız bölgeyi markalaştırmak ve ihtiyaçları tespit edip bu doğrultuda çözümler üretmektir. Bu doğrultuda Konyaaltı’nda gençlerimizin ilgi duyduğu su sporları alanlarını geliştireceğiz. Konyaaltı genç nüfusun az olduğu yer olarak biliniyor ancak bu yanlış bir tespit. İlçemiz genç nüfusun yoğunlukta olduğu bir yer. Bu konuda üniversiteyi de hesaba katmamız lazım. Gittiğim her yerde söylüyorum, gençlerimizi sosyal ve siyasal anlamda aktifleştirmek istiyoruz. ” diye konuştu.

 

Dünyanın en büyük yolcu gemisi denizlere açıldı Dünyanın en büyük yolcu gemisi denizlere açıldı

Gençlerin yerel yönetimlerle buluşturulması gerektiğini belirten Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ise, “Gençlerimizi su sporlarına teşvik etmeliyiz. Bu bağlamda yerel yönetimlerle gençleri buluşturmalıyız. Yelken kulübü yeni kuruldu. Antalya’da denizle ilgili yapılan şeyler kamuoyuna çok yansımıyor. Ayrıca Antalya deniz kenarında olmasına rağmen denize uzak bir kent durumunda. Bunun yanında Antalya’nın olimpik yüzme havuzlarına ihtiyacı var” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi