Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce 2017 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen firması seçilen ve aynı yılın ihracat satış rakamlarına göre Türkiye’nin en hızlı büyük gemi ihracatçısı olan ARES Tersanesi, Savunma Bakanlığınca açılan Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyacı 105 adet yüksek süratli kontrol botu ihalesini kazandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan 11 Ekim 2018 tarihli Savunma Sanayi İcra Komitesi kararları doğrultusunda 2019 yılı başında tamamlanan sözleşme görüşmeleri neticesinde 18 Şubat 2019 tarihinde Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Sayın İsmail Demir ve ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Mert Kalafatoğlu katılımlarıyla sözleşme imza töreni düzenlendi.

 

 

Gemi inşa alanında en büyük seri üretim

 

Kontrol botu ihalesini 5 firma arasından üstün teknoloji ve katma değerli teklifi ile ARES’in kazandığına işaret eden ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Kalafatoğlu, bu botların Artvin’den Hatay’a kadar ülkemizin denize kıyısı bulunan en küçük kasabasına kadar dört bir yanında görev yapacağını kaydetti. Kalafatoğlu, Türkiye’de gemi inşa alanında ilk kez bu hacimde bir seri imalat projesi gerçekleştirileceğini belirtti.

 

Türk Lloyd’u klas kurallarına göre inşa edilecek

 

ARES Tersanesi tarafından, ülkemiz karasularının güvenliği, yasadışı göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele için inşa edilecek ARES 35 FPB Kontrol Botları, yaklaşık 11m boya ve 35 deniz milini aşan azami sürate sahip olacak. Kontrol Botları karbon takviyeli ileri kompozit malzeme kullanılarak ve vakum infüzyon teknolojisi ile Türk Lloyd’u klas kurallarına göre inşa edilecek.

Yalova'daki tersane işçilerinin yüzde 60'ı il dışından geliyor Yalova'daki tersane işçilerinin yüzde 60'ı il dışından geliyor

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi