2001 Yılında İzmit Körfezindeki limanlarda Gemi Acenteliği faaliyetlerinde bulunan firmalar tarafından kurulmuş olan Kocaeli Gemi Acenteleri Derneği (KOGAD) 17 Kasım 2018 tarihinde 9. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirerek bayrağı gençlere emanet etti. Kurulduğu günden bu yana Kocaeli’de faaliyet gösteren sadece gemi acentelerinin değil tüm denizcilik camiasının kamu ve özel sektör kuruluşları nezdinde temsilcisi ve sesi olmuş olan KOGAD, bölgede faaliyet gösteren denizcilik firmalarının hak ettiği değeri elde etmesi için çalışmalarını sürdürdü. Geçtiğimiz yıl uzun yıllar temsilcilik olarak bölgemizde hizmet veren İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin kurulması ile birlikte Kocaeli Denizciliği daha üst düzeyde bir temsil kazandı.

 

Gerçekleştirilen 9. Olağan Genel Kurulu sonrasında yeni yönetim kurulu aşağıdaki şekilde oluşturuldu;

- Rasim Alponat – Yönetim Kurulu Başkanı (Pasifik Gemi Acenteliği)

Tatile gelen İngiliz turist denizde hayatını kaybetti Tatile gelen İngiliz turist denizde hayatını kaybetti

- Semra Demir Çavdar – Yönetim Kurulu Başkan Yard. (Reba Deniz Hizmetleri)

- Kerem Kalpaklı – Muhasip Üye (İlya Gemi Acenteliği)

- Ceyhun Yılmaz – Yönetim Kurulu Üyesi (Ekspoship Gemi Acenteliği)

- Tuncay Çetinkaya – Yönetim Kurulu Üyesi (Gulf Denizcilik)

- Balcan Çağlarkaya – Yönetim Kurulu Üyesi (Melody Gemi Acenteliği)

- Sarp Ali Erker – Yönetim Kurulu Üyesi (Selen Denizcilik)

 

KOGAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Alponat; “KOGAD bundan sonraki süreçte İMEAK DTO Kocaeli Şubesi ile işbirliği içerisinde bölgede faaliyet gösteren gemi acentelerinin temsilcisi ve sesi olarak yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerileri ile daha etkin bir rol alma gayretinde olacaktır. Yeni yönetim kurulu olarak bizden önceki yönetim ve derneğimizin geçmiş dönem yönetimlerinde görev almış tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Bizlere teslim edilmiş olan bu önemli görevi layığı ile yerine getirmek adına çok çalışıp, devraldığımız bayrağı daha ileriye götürmek için genç, dinamik ve tecrübeli ekibimiz ile mesleğimizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Bu süreçte saygıdeğer meslektaşlarımızın değerli fikir ve desteklerine her zaman ihtiyacımız olacaktır.” şeklinde bildirdi.

 

KOGAD Yeni Yönetim Kurulu görevi devralmasına müteakip bölgede etkileşim halinde oldukları, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne, Kocaeli Liman Başkanlığı’na ve İMEAK DTO Kocaeli Şubesi’ne makamlarında nezaket ve tanışma ziyareti gerçekleştirerek üyelerinin sorunlarının çözümü noktasında daha etkin bir rol alabilmek adına bölgede bulunan etkileşimde oldukları diğer kamu kurum ve liman tesislerine de ziyaretlerini sürdüreceklerini ilettiler.

 

Editör: Haber Merkezi