Rusya’ya bağlı Kerç Boğazı yakınlarında 21 Ocak günü Tanzanya bayraklı ‘Maestro’ ve ‘Candy’ adlı gemiler arasında yakın transferi sırasında çıkan yangında 4’ü Türk olmak üzere 14 denizci yaşamını yitirmişti. Cenazeleri Türkiye’ye getirilen Türk denizcilerden Yalovalı gemiciler Sinan Karabulut ile Yüce Karanki’nin isimleri kentteki bir parka verildi.

 

İsmetpaşa Mahallesi Karasu Sokağı'ndaki "Yüce Karanki-Sinan Karabulut Parkı"nda genç denizciler için dua edilmesiyle başlayan törende konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, iki denizcinin genç yaşta hayatını kaybettiğine işaret ederek “Burada çocukların gülerek oynayacak olması ikisinin de ruhunu şad edecek" dedi.

 

Karadeniz'deki NATO tatbikatı 13 ülkenin katılımıyla sürüyor Karadeniz'deki NATO tatbikatı 13 ülkenin katılımıyla sürüyor

Çocukların yüzünde ağabeyimi hatırlamak bizi gururlandıracak

 

Sinan Karabulut'un kardeşi Enes Karabulut, “Şu an burada yapılan çalışmalar için başkanımız  Vefa Salman'a ve Yalova Belediyesine çok teşekkür ederiz. Buraya her geldiğimizde, her gördüğümüz çocuğun o güler yüzünde ağabeyimi hatırlamak bizi çok gururlandıracak” diye konuştu.

 

Onlar da yaşayacak

 

Yüce Karanki'nin amcası Vejdi Karanki ise, yeğeninin adının parka verilmesiyle yüreklerine bir nebze de olsa su serpildiğini belirtti. Karanki, “O fidanların yerine ekilen bu fidanlar, o çiçekler, burada oynayan cıvıl cıvıl çocuklar, onlar büyüdükçe, yaşadıkça onlar da yaşayacaklar” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi