Cengiz Kaptanoğlu: Denizciliğe olan aşkı ile çalışmalarımıza ışık tuttu

Sektörümüzün ileri gelenleri arasında yer alan Kaptan Metin Leblebicioğlu yeri doldurulamayacak eşsiz bir insandı. Denize aşıktı. Sosyal tarafı çok fazlaydı. Sorunlara kayıtsız kalmayan kişiliğini, STK’larda aldığı aktif rollerde görebilirsiniz. Sektörümüzün saygın bir kişisi olan Kaptanımızdan, DTO’da ilk Yönetim Kurulu Başkanı olduğum dönemde hem disiplinli çalışmasından hem de ruhundaki insan sevgisinden çok etkilendim ve esinlendim. Çalışmalarıma ışık tuttu. Bu sebeple denizciliğimizin bir fenerini daha kaybettiğini düşünüyorum. Sektörümüzün başı sağ olsun. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum.

Recep Düzgit: Hiç eğilmez, lafını esirgemez, adam gibi adamdı

Türk denizciliğinde o kadar çok emeği var ki Kaptan Metin Leblebicioğlu’nun saymakla bitmez. Ama her şeyden önce dürüstlüğü ve iş disiplininden asla taviz vermeyen yapısı ile sonsuz saygıyı çoktan kazanmış biri olduğunu dile getirmeliyim. Hiç eğilmez, hiç bükülmezdi. Dürüsttü ve çok disiplinliydi. Adam gibi adam sıfatını, kendisi için gerçekten kullanabiliriz.

Oda kurulmadan önce sektörün sesi olan Vapur Donatanları Derneği’nin yıllarca Başkanlığını yaptı. DTO’nun kurulmasına katkıda bulundu. Yıllarca eğitim almış, bilgisi kültürü ve kuvvetli karakteriyle 100 yıllık derneğin başındaki adamdı. Kendisinin Türk denizcilik sektörü için yaptıkları asla unutulamaz. Hele ki sektörümüzün sırtındaki kambur olan Rıhtım Kanununda yer alan 5’lik vergi onun sayesinde kaldırıldı. Ailesine, sevenlerine ve sektörümüze başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.

Kaptan Metin Leblebicioğlu, 17 Eylül Pazartesi günü Şakirin Camii’nde kılınacak ikindi namazına müteakip Karacaahmet aile kabristanında toprağa verilecektir.

Maersk: "Konuşlandırmada değişiklik yapmadık" Maersk: "Konuşlandırmada değişiklik yapmadık"

7Deniz Ailesi olarak, değerli büyüğümüz Kaptan Metin Leblebicioğlu’nun ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

 

Editör: Haber Merkezi