DTO Antalya Şubesi’nin gerçekleştirdiği 12. OIağan Meclis toplantısında konuşan DTO Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu, deniz kirliliğinin tehlikelerine işaret ederek,  “Denizlerimiz nefes kadar vazgeçilmez bizim için. Denizlerimize baktığımızda deniz kirliliğinin yüzde 70’i karadan geliyor”

 

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi 12. Olağan Meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Başkanı Şadan Kaptanoğlu ve TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk, Antalya Liman Başkanı Erdoğan Bayram, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Sezai Özkurt, geçmiş dönem merkez meclis başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Antalya 6. Bölge Müdür Yardımcısı Sevda Yılmaz katıldı.

Kafkametler’in kayıp mürettebatını arama çalışmaları 150. gününde Kafkametler’in kayıp mürettebatını arama çalışmaları 150. gününde

 

‘Denizcilerin yanındayız’

 

Toplantıda ilk söz alan DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, bu yıl zorlu kış ayları ile mücadele edildiğine işaret ederek, sektör temsilcilerine desteğini belirtti. Sezona hazırlıkların devam ettiğini kaydeden Çetin, 2019 yılında turizm iyi geçeceğini belirterek, sezona iyi bir giriş adına denizcilerin yanında olduğunu söyledi.

 

Deniz kirliliğinin yüzde 70’i karadan

 

Denizlerine önemine vurgu yapan TURMEPA Başkanı Şadan Kaptanoğlu ise, “Aldığımız iki nefesten birini denizlerimiz sağlıyor” diyerek şöyle devam etti: “O yüzden denizlerimiz nefes kadar vazgeçilmez bizim için. Denizlerimize baktığımızda deniz kirliliğinin yüzde 70’i karadan geliyor. Denizden gelen kirlilik ise yüzde 30’dur. Biz denizlerin koruyanlarıyız. Biz bu denizlerden ekmek yiyenlerdeniz. Denizi en çok bilenlerden ve sevenlerdeniz. TURMEPA olarak denizimizi yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline getirmek zorundayız. Deniz temizliğinin önemi konusunda duyarlılığı arttırmak için çalışmaya ve toplumumuzu bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Denizci dostlarımızı da etkinliklerimiz ve derneğimizde etkin rol almaya davet ediyorum.”

 

 

Editör: Haber Merkezi