İstanbul Boğazı bugün dikkat çeken görüntülere sahne oldu. ABD ve Rus savaş gemileri Karadeniz’den peş peşe İstanbul Boğazı’na girdi. 2 savaş gemisinin geçişine sahil güvenlik botları eşlik ederken, askerlerin silahların başında nöbet tutması dikkat çekti.

 

 

Önce ABD savaş gemisi girdi

 

ABD Donanmasına ait DDG 75 Borda numaralı Donaldı Cook adlı güdümlü füze destro yeri ve Rusya’nın Karadeniz filosuna ait RFS 490 borda numaralı ‘Amiral Essen’ güdümlü füze fırkateyni saat 08:00 sıralarında Boğaz’ın Karadeniz girişinde karşılaştılar. Boğaz’a önce ABD savaş gemisi girdi. Ardından Rus donanmasının en modern gemilerinden birisi olan Amiral Essen Boğaz’a girdi. Gemilerin peş peşe geçişlerine sahil güvenlik botları da eşlik etti. Gemilerdeki askerlerin silahlar başında nöbet tutması dikkat çekti.

 

 

ABD gemisi 11 gün sonra geri döndü

 

ABD savaş gemisi, 11 gün önce İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e açılmış ve bir süre burada rutin devriye görevinde bulunmuştu. Gemi, Ukrayna’nın Odessa Limanı’nı ziyaret etti ve bugün Karadeniz’den ayrılarak Marmara Denizi’ne geçti.

 

 

Rusya’nın en modern savaş gemilerinden birisi

 

Güdümlü füzeleri ve modern silahları olan Rus savaş gemisi de ABD savaş gemisi ele aynı saatlerde boğaz geçişini tamamlayıp Marmara Denizi’ne açıldı. Savaş gemisinin Akdeniz’e konuşlandırılmak için görevlendirildiği belirtiliyor.

Tamer Kıran'dan '23 Nisan' mesajı Tamer Kıran'dan '23 Nisan' mesajı

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi