Bir ispanyol savaş gemisinin, Cebelitarık civarındaki İngiliz sularında bulunan ticari gemileri uzaklaştırmaya çalışmasının ardından İngiltere-İspanya arasında gerginliğe çıktı.

 

300 yıldır statü konusunda anlaşmazlığa yol açan Cebelitarık’ta İngiltere ve İspanya savaş gemileri arasında, gerginlik yaşandı.

 

Bir İspanyol savaş gemisinin “İspanyol suları” diyerek Cebelitarık'ı terk etme emri vermesinin ardından İngiliz donanmasının müdahalesiyle tartışmalı suları terk ettiği belirtildi.

 

Cebelitarık Hükümet Sözcüsü: Aptalca oyun, kuru gürültüden başka bir şey değil

 

Krize ilişkin Cebelitarık yönetiminden yapılan açıklamada dün (17 Şubat Pazar) İspanya’ya ait bir savaş gemisinin, Cebelitarık’taki İngiliz limanlarında bulunan ticari gemilere, bölgeyi terk etme emri verdiği, İngiltere Donanması’nın karşılık vermesi üzerine bölgeden uzaklaştığı bildirildi. Cebelitarık Hükümet Sözcüsü, "İngiltere'nin Cebelitarık üzerindeki BM anlaşmalarında tüm dünya tarafından kabul edilen egemenliğine karşı çıkanların oynadığı bu aptalca oyun, kuru gürültüden başka bir şey değil. Anlaşılan İspanyol ordusunda hâlâ uluslararası hukuku çiğneyebileceklerini düşünenler var" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi