Dünya çapında denizcilik firmalarına ve endüstriye her türlü hizmet veren İlkfer Group, Japonya’nın en büyük deniz elektronik ve elektrik devi olan Teresaki Electric ile anlaşma imzaladı.

 

Teresaki Electric’in servis, bakım ve yedek parça da Türkiye temsilciğini yapacak olan İlkfer Group, bu anlaşma kapsamında çok sayıda kişiyi de istihdam edecek.

 

 

Türkiye’deki gemiler de dahil

 

Konuyla ilgili 7DENİZ’e konuşan İlkfer Group Yönetim Kurulu Başkanı İlker Meşe, Japon devi ile yaptıkları anlaşmanın sadece Japonya’dan gelecek gemilerle sınırlı olmadığını aynı zamanda Türkiye’de bulunan gemileri de kapsadığını belirtti. Meşe, şunları şöyledi: “Bütün Japonya Terasaki Electrik ile çalışıyor. Onun Türkiye’ye gelen gemilerini bize verdiler. Anlaşmanın esası servis, bakım ve yedek parçayla ilgili. Bir diğeri Türkiye’de Japon gemisi varsa onu da bize verdiler. Mevcutlarda da biz çalışacağız.”

 

 

WISTA Türkiye, denizcilik sektörünü uluslararası konferansta bir araya getirdi WISTA Türkiye, denizcilik sektörünü uluslararası konferansta bir araya getirdi

İlk gemiler 18 Mart’ta geliyor

 

Anlaşmanın ülke ve istihdam için de önemine vurgu yapan Meşe, çok kısa bir süre sonra başlayacak çalışma için şöyle devam etti: “İlk gemileri 18 Mart’ta geliyor. Ekibimizde bu kapsamda eğitim çalışmalarına başladı. Bu çalışma ile birlikte 18 kişiye istihdam sağlayacağız. Kendilerine ve ekibime bu anlaşma için çok teşekkür ediyorum. Ülkemize hem bilgi hem de istihdam sağlayacak bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum.”

 

7DENİZ-ÖZEL

Editör: Haber Merkezi