Gemiler, hem mekanik ve hem de konfor olarak yenilendi. Lapseki İskelesi’nde 3. rampa hizmete açıldı, yeni inşa edilen bir gemi filoya dahil oldu, özellikle adalarda rekor sayıda seferler yapıldı, personel eğitimine önem verildi. Gelibolu 1 ve Ayvacık gemilerinin dış mekan yolcu oturma alanları ve tuvaletleri yenilenirken, araç güverte bölümünde yolcular için oturma alanları oluşturuldu. Gemi ve iskelelere 12 Milyon TL’lik yatırım: 2018 yaz sezonu öncesinde yolculara daha konforlu ve daha kaliteli hizmet verebilmek adına filodaki gemilere 9 milyon TL, iskelelere 3 milyon TL olmak üzere toplamda 12 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Lapseki İskelesi yenilendi: Lapseki İskelesi’nde betonarme güçlendirme ve yenileme çalışmaları yapıldı, iskeledeki rampa sayısı 3’e çıkartıldı. Kabatepe İskelesi yenilendi: Gökçeada seferlerinin düzenlediği Kabatepe İskelesi yeşillendirildi.

 

GÖKÇEADA VE BOZCAADA’DA BİR GÜNDE REKOR SEFER

Yaz sezonunda yoğun dönemlerde bir günde Gökçeada’da 30, Bozcaada’da 40’ı aşan sayıda seferlerle rekor sayıda sefer gerçekleştirildi.

M/F GELİBOLU GEMİSİ FİLOYA KATILDI

110 araç, 576 yolcu kapasitesine ve son teknoloji donanımlara sahip olan M/F Gelibolu gemisiyle seferlere başlandı. 15 milyon yolcu, 4 milyon araç, 86 bin sefer: 2018 yılı içerisinde Çanakkale Boğazı, Gökçeada, Bozcaada, Güney Marmara hattı olmak üzere tüm hatlarda 86 bin sefer düzenlendi, bu seferlerde 4 milyon araç, 15 milyon yolcu taşındı. Denizci İnsan Kaynakları Profesyonelleri’ni Çanakkale’de ağırlandı: Denizcilik sektörünün önde gelen firmalarının insan kaynakları yöneticileri tarafından yapılan Denizci İnsan Kaynakları Profesyonelleri Çalıştayı’nın 2.’si Çanakkale’de GESTAŞ ev sahipliğinde gerçekleşti. Ödüllendirme: Kurum içerisinde çeşitli faaliyetlerde başarılı ve özverili çalışmalar gösteren personeller ödüllendirildi. Eğitim: Yangın tatbikatı, güvenlik tatbikatı gibi tatbikatlarla personellere mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak, “Engelli yolcularla iletişim” gibi kişisel gelişimlerini de artıracak eğitimler gerçekleştirildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama videosu: Şirketin hazırladığı kurumsal kutlama videolarında personellere yer verildi.

 

MİDİLLİ SEFERLERİ BAŞLADI

Ayvacık (Küçükkuyu)-Midilli seferleri: Çanakkale’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan bu seferlerle 3 bini Çanakkale’ye gelen yabancı turist olmak üzere 12 bin kişi taşındı. 2018 Troya Yılı’nın en büyük destekçisi Gestaş’tı: Ulusal ve uluslararası çapta etkinliklerle Çanakkale’nin dünyaya duyurulmasına vesile olundu.

EUROPA ORIENT RALLYE TROY 2018

Fransa’dan Kudüs’e kadar binlerce kilometre yol kat ederek dünyayı dolaşan Europa Orient Ralli, Doğu-Batı Dostluk Rallisi’nin Çanakkale ayağı gerçekleştirildi. Troya-Yazar Homeros Edebiyat Festivali: Türkiye ve Güney Kore’den birbirinden ünlü yazarlar, Çanakkaleliler’le buluşturuldu. Troya Medya Buluşması: Türkiye’nin önde gelen 10 yazarı, 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de ağırlandı. Görme Engelliler Homeros Okumaları: Homeros’un kör oluşundan yola çıkarak dünyanın farklı ülkelerinden gelen görme engelliler, Troya Örenyeri’nde bir araya getirildi.

EĞİTİM ve KÜLTÜR

Turgut Reis Ortaokulu’nda STEM Laboratuvarı: Turgut Reis Ortaokulu’na STEM laboratuvarı, bilgisayar ve kodlama sınıfı kurularak daha iyi ve daha donanımlı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlandı. 18 Mart İlkokulu Zeka Oyunları Sınıfı: Genel Müdür Volkan Uslu’nun karne sevinçlerine ortak olduğu 18 Mart İlkokulu öğrencileri için hazırlanan Zeka Oyunları Sınıfı’nı hizmete sunuldu. GESTAŞ, Proje Pazarı, ÇOMÜ Kariyer Günleri, Çanakkale Teknopark evsahipliğinde gerçekleşen 4. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı, Model United Nations Konferasları arasında yer alan TroyMUN’18 gibi etkinliklerin paydaşları arasında yer aldı. Her ne yaştan olursa olsun öğrencilerden destek esirgenmedi, yeri geldi tecrübeler de paylaşıldı: GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, mezun olduğu Çanakkale Fen Lisesi’nde ve TroyMUN’18 Konferansı’nda öğrencilere deneyimlerini aktardı. Kadınlar Günü’nde kadın yolcularımıza sürpriz: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şirketin bünyesindeki iskelelerde kadın yolcular çiçeklerle karşılandı; kadınlara yönelik özel bir program gerçekleştirildi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi özel günlerde GESTAŞ, kutlamaların hep ön safhasındaydı.

23 Nisan Deniz Temalı Resim Yarışması: Personellerin çocukları arasında deniz temalı resim yarışması düzenlendi, çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Anneler Günü: Anneler Günü’nde tüm hatlarda annelerin yolculuklarında hoş vakit geçirmeleri için müzik ziyafeti verildi.

Gestaş ile Boğaz Sefası Programı: Ton TV’de yayınlanan, feribotlarda çekilen Gestaş ile Boğaz Sefası programında Çanakkale’nin başarılı kişileri konuk edildi.

Gökçeadalı yolcularla bir araya gelindi: GESTAŞ birim müdürleri, Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ev sahipliğinde Gökçeada halkı ile bir araya gelerek Gökçeada odaklı çalışmalarını Ada halkıyla paylaştı.

Kitap Okuma Etkinliği: Topluma Destek Derneği (TDD) Çanakkale Şubesi işbirliğiyle Çanakkale-Kilitbahir hattındaki feribotlarda kitap okuma farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

 

23 NİSAN GESTAŞ SİNEMA ŞENLİĞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çanakkaleli çocuklar, şenliğin 3. yılında da sinemada ağırlandı.

 

GÖKÇEADA’DA ‘HEDEFİM SENSİN’

Gökçeada Halkı “Hedefim Sensin’’ filmi ile buluştu: Çekimleri Gökçeada’da gerçekleştirilen, bir sahnesi de GESTAŞ feribotunda çekilen “Hedefim Sensin’’ filmi, tüm Türkiye ile aynı anda Gökçeada’ya izlettirildi. İki günde yaklaşık 2.500 izleyici ile buluşuldu. Öğrenci geçişlerine indirim: 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı öncesinde eğitime destek amaçlı öğrenci biletlerine yüzde 20 indirim uygulandı.

 

SPOR

Gelibolu Triatlonu: GESTAŞ, yaklaşık 500 sporcunun katıldığı Gelibolu Triatlonu’nun paydaşları arasında yer alındı. Etkinliğin start noktası olarak filodaki Gelibolu gemisi kullanıldı, ortaya eşi benzeri olmayan görüntüler çıktı.

Birgül Erken’den Guinness Dünya Rekoru: Çanakkaleli milli sporcu, “Su altında tek nefeste bisikletle en uzun mesafeyi kaydetme” rekorunu 59.6 metre ile kırarken GESTAŞ da desteğini esirgemedi.

5 Bin Pedal Çanakkale’de Buluştu: GESTAŞ, 2018 Troya Yılı kapsamında gerçekleştirilen Çanakkale Bisiklet Festival’inde 5 bin bisikletlinin Çanakkale’de buluşmasına öncülük etti.

Cem Karabay Rekor Denemesi: Milli sporcu Cem Karabay, Gökçeada’da Yıldız Koyu Su Altı Milli Parkı’nda su altında 30 dakika kalarak Guinness Dünya Rekoru’nu kırdı, destekçileri arasında GESTAŞ da yer aldı.

1915 Çanakkale Spor Kulübü: Engelliler liginde Çanakkalemizi en iyi temsil eden kulüplerden biri olan 1915 Çanakkale SK, GESTAŞ’ın katkılarıyla şampiyonluğa uzandı.

New Balance Türkiye Bozcaada Koşusu: Bozcaada’da gerçekleştirilen New Balance Türkiye NBozcaada koşusunda Gestaş Deniz Ulaşım da yer aldı.

Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı

ADALARDAN HASTALAR İÇİN ÖZEL SEFER

Gökçeada ve Bozcaadalı hasta vatandaşlar, tek bir hasta dahi olsa tarife dışı özel seferlerle anakaraya taşındı. Bir gecede ard arda iki ayrı özel sefer dahi yapıldı. Hasta ve yaşlı yolcular için tüm Gestaş personelleri seferber oldu.

Editör: Haber Merkezi