IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar

İntirmodal taşımacılık alanında faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük Ro – Ro operatörü U.N. Ro – Ro’nun Akdeniz İş Birimi’nin bağlı olduğu Danimarkalı denizcilik ve lojistik devi DFDS, Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisini Türkiye’ye getirdi. Ephesus Seaways isimli gemi İstanbul’daki isim verme töreninin ardında Türk Bayrağı’yla ilk seferine çıktı.

U.N Ro-Ro Pendik Limanı’nda gerçekleşen isim verme töreniyle Ephesus Seaways ismi verilen gemi, 237 metre uzunluğundaki ihtişamlı gemi ilk kez Türk karasularından sefere çıktı.

12 Mart’ta Trieste’ye ulaşacak

7 Mart’ta gerçekleşen isim töreni DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen ve DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Pendik Limanı’nda gerçekleşen törenin ardından Ephesus Seaways ismi verilen gemi 6 bin 7 yüz liner kapasite ile hizmet verecek. Gemi, aynı zamanda Türkiye ile AB arasındaki rotalarda DFDS müşterilerine hizmet verecek en büyük ro-ro gemisi olma özelliği taşıyor. İstanbul’dan hareket edecek Ephesus Seaways, 12 Mart’ta Trieste’ye ulaşacak.

“Ephesus Seaways” adı verilen geminin 7 Mart 2019 Perşembe sabahı gerçekleştirilen görkemli isim verme törenine, isim sponsorluğunu temsil etmek üzere VOLVO Group CEO’su Martin Lundstedt’in eşi Eva Lundstedt de katıldı. Törene aralarında medya ve iş dünyasından konukların da bulunduğu 250 kişilik geniş bir katılım gerçekleşti.

Karayolu nakliyecilerine çok daha geniş hizmet sunacak

Törende konuşan DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen “Yeni gemimizi müşterilerimizin hizmetine sunmaktan ötürü son derece gururluyuz. 6.700 liner metrelik 450 TIR taşıma kapasitesine sahip olan yeni gemimiz Ephesus Seaways Türkiye ve Avrupa arasında hizmet veren uluslararası karayolu nakliyecileri ve lojistik şirketlerine çok daha geniş bir hizmet kapasitesi sunacak” dedi.

‘DFDS’nin bu güçlü yatırımı ülkemize hayırlı olsun’

Pedersen’in ardından söz alan DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe ise, Çin’in Jinling Tersanesi tarafından sipariş üzerine üretilen 6 ro-ro gemisinden ilki olan bu gemimiz, DFDS’nin Akdeniz’deki mevcut ağında hizmet verecek. Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren gemilerimize, çalışanlarımızın önerileriyle Türkiye’deki UNESCO kültür miraslarının ismini verme kararımız kapsamında “Ephesus Seaways” adı verildi. DFDS’nin bu güçlü yatırımının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

DSDF’nin Türkiye’ye dev yatırımları sürüyor

Ephesus Seaways, U.N. Ro – Ro Pendik Limanı’ndan Türk Bayrağıyla ilk kez Türk karasularında sefere çıkan gemi olarak Türk ihracatçısına ve ülkemiz ekonomisine hizmet verecek. Yeni ro- ro gemilerinin ikincisinin de, ilkbaharın sonuna doğru Türkiye’deki filoya katılması bekleniyor. Geniş yük kapasiteleri ve yüksek teknolojileri sayesinde bu 6 ro-ro gemisi, taşınan TIR başına kayda değer ölçüde daha az enerji tüketme özelliğine sahip. Tüm gemilerde ayrıca Ocak 2020’de dünya çapında yürürlüğe girecek olan kükürt sınırlaması yönetmeliğine uygun olarak kükürt oksit salınımını azaltan gaz yalıtım sistemleri bulunuyor.

Üstün kapasiteli ve çevre dostu filolar geliyor

Daha yüksek verimlilik ve daha geniş bir kapasite sunan bu yatırım, yalnızca DFDS’nin Akdeniz’deki hizmet ağlarında ro- ro taşımacılık operasyonlarını geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda DFDS müşterilerinin faaliyetleri üzerinde de olumlu bir etki yaratacak. Hâlihazırda DFDS, İstanbul'da yeni bir “Yazılım Geliştirme Merkezi” kurarak Türkiye'deki DFDS çalışanlarının sayısını artırdı. Yazılım Geliştirme Merkezi’nin kurulması, filo ve liman kapasitelerindeki artışla beraber DFDS, Türkiye'nin ekonomisine ve geleceğine olan inancıyla ihracatını ve taşımacılık sektörünü desteklemeye devam edecek.

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi