Fırkateynler, denizaltılar ve MİLGEM Korvetlerinin de aralarında olduğu donanmanın muharip güçleri, çıkarma gemileri, deniz piyadeleri, deniz uçakları ve ANKA ve Bayraktar insansız hava araçları... Tamamı Şubat ayı sonunda "Mavi Vatan" tatbikatında bir araya gelecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, katılan birlikler itibariyle en kapsamlı atışlı tatbikatına hazırlanıyor. "Mavi Vatan" tatbikatı 27 Şubat'ta başlayacak, 8 Mart'ta sona erecek.

 
 
Videoyu Oynat
 

Savaş gemileri ve uçaklar katılacak

Deniz Kuvvetleri'nin tüm sınıflardan savaş gemileri ve yardımcı gemileri üç denizde boy gösterecek, temel deniz harp çeşitlerini deneyecek. Batı ve Doğu Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz'de sürecek tatbikatta deniz üstü ve denizaltı savaş gemileri ile hava güçlerinin koordinasyonu da denenecek.

Hindistan, Türk tersanelerini 2.3 milyar dolarlık projeden çıkardı Hindistan, Türk tersanelerini 2.3 milyar dolarlık projeden çıkardı

Deniz Kuvvetleri'nin ilk insansız hava aracı ANKA ile silahlı insansız hava aracı Bayraktar da tatbikatta ilk kez kullanılacak. Hava unsurları yani Seahawk helikopterleri ve Deniz Kuvvetleri uçakları da tatbikata katılacak. Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı F-16 savaş uçakları, üç denizde savaş senaryolarını deneyen gemilere hava desteği verecek, ortak harekat denemelerine katılacak.

Tatbikata ilk kez kıyı birlikleri de yer alacak. Radar mevzileri ve batarya komutanlıkları denizdeki güçlere destek verecek, ortak savaş eğitimlerine katılacak. Tatbikatın seçkin gözlemci gününü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da takip etmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi