DTO Kocaeli Şube Meclis Başkanı Kürşat Bal başkanlığında; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Liman Başkanı Murat Müftüoğlu, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanvekili Arif Kenan Türkantos ve Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü İstatistik ve Planlama Daire Başkanı Bülent Sönmez’in konuk olduğu meclis toplantısı gerçekleştirildi.

 

FOTOĞRAF SERGİSİYLE BAŞLADI

Meclis toplantısı öncesi protokol ve katılımcılar Nebiye Azak, Berna İkiz ve Aytül Akbaş’ın objektiflerine yansıyan Karadeniz ve Marmara kıyılarının güzellikleri sergilendiği sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında bilgi aldı. Serginin ardından gerçekleşen aylık meclis toplantısı ise İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın konuşmalarıyla başladı.


BARAN: “KATKIYA HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başkan Baran, 5 yıllık dönemde Körfez’e 650 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini ve İzmit Körfezi kıyısında kurulu olan ilçenin denizle bütünleşmesi için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. İzmit Körfezi’ni tepeden gören ve bölgeye değer katan Hereke Kalesi’nin restorasyonuna 25 milyon TL harcandığını belirterek, “Körfez ilçemiz geçmişten bu yana denizle iç içe olmuş bir şehir. Tarihi ve doğal güzelliklerimizi ortaya çıkararak ilçemiz eski değerlerine kavuşsun istiyoruz. Bu konuda çok önemli çalışmalar yapan Deniz Ticaret Odamızın’da her zaman yanında olacağız” dedi.

 

IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar

BÜTÇE VE FAALİYET RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Baran’ın ardından ise sözü Deniz Ticareti İstatistik ve Planlama Daire Başkanı Bülent Sönmez aldı. Sönmez, bakanlığın çalışmaları hakkında önemli bilgiler aktardı. Sönmez’in konuşmalarının ardından bütçe ve faaliyet raporları görüşülüp, kabul edildi.

Her ayın bir klasiği haline gelen kıdemli üyelere teşekkür plaketi sunma bölümünde, sektöre katkılarından dolayı Şevki Dinç’e plaketi verildi. Katılımcılara da anı plaketlerinin takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle meclis toplantısı sonlandırıldı. (Kocaeli Barış Gazetesi)

Editör: Haber Merkezi