Fas’ın Kazablanka kentinden Brezilya’ya doğru yola çıkan İtalyan kargo gemisi Grande America, Fransa açıklarında 12 Mart'ta yaklaşık 2 bin lüks araçla alev aldıktan sonra batmıştı. Porsche, açıklama yaparak gemide bulunan 37 son model Porsche aracı yeniden üreteceğini söyledi.

 

İtalyan kargo gemisi Grande America yaklaşık 2 bin civarında lüks aracı Fas’ın Kazablanka kentinden Brezilya’ya doğru götürmek için Atlas Okyanusu’nda yol alıyordu. 37’si son model Porsche olmak üzere 2 bin civarında lüks aracın bulunduğu gemi, Fransa Brest kenti açıklarında alev almaya başladıktan sonra battı.

 

Altas’ın derinliklerine gömülen 37 Porsche tekrar üretilecek

 

Alman otomotiv devi Porsche Brezilya'daki müşterileri için bir açıklama yayınladı ve geminin batması sebebiyle Atlas Okyanusu'nun derinliklerine gömülen 37 aracın tekrar üretileceğini söyledi. Batan 37 Porsche aracın Avrupa satış fiyatının en az 1 milyon 600 bin Türk lirası olduğu belirtildi. Porshe'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Aracınızı taşıyan Grimaldi şirketinin gemisinin 12 Mart 2019 tarihinde yangın sebebiyle battığını duyurmaktan son derece üzüntü duyuyoruz. Bu sebeple GT2 RS aracınız teslim edilemeyecek. Bildiğiniz gibi Porsche 911 GT2 RS modelinin üretimini Şubat 2019 tarihinde durdurdu ve normal şartlar altında size bir başka araç vermemiz mümkün olamazdı. 

Fakat olayın gerçekleşme sebebi ve markamızın sadık ve çok değerli bir müşterisi olmanız sebebiyle Porsche GT2 RS'nin Almanya'da üretimine devam ettirme kararı aldı ve aracınız önümüzdeki nisan ayında üretilecek ve haziran ayında teslim edilecek. 911 GT2 RS modelinin yanı sıra Porsche 718 Caymans, Boxters ve Cayennes gibi lüks araçları da Atlas Okyanusu'nun dibini boyladı. 28 bin tonluk gemideki 27 mürettat Kraliyet Donanması tarafından 8 saat süren operasyonla kurtarıldı. 27 mürettabata ilk müdahale Fransa'nın Brest kentinde yapıldı ve yapılan tetkiklerde hiç kimsenin hayati şekilde yaralanmadığı tespit edildi."

Husiler kasım ayından beri 86 gemiyi hedef aldı Husiler kasım ayından beri 86 gemiyi hedef aldı

 

Audi’nin de lüks modelleri bulunuyordu

 

Alman otomotiv devi Audi'nin de A3, A5, RS4, RS5 ve Q7 model araçları da yanan ve batan gemide bulunuyordu.

 

Yangına petrol sızıntısı sebep oldu

 

Gemide görev yapan 27 mürettebatın 11 Mart günü kurtarıldığı rapor edildi. Fransız yetkililer dev kargo gemisinin batma sebebini, petrol sızıntısı sebebiyle patlak veren yangın olarak açıkladı.



Okyanusa sızan 2 bin 200 ton petrolün temizlenmesi için çalışmalara başlandı.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi